Υπερταμείο για 36.000 ακίνητα - Αλλάζουν μετοχικό κεφάλαιο 8 ΔΕΚΟ

Σημαντικές αλλαγές σε δημόσιους οργανισμούς φέρνει το νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το Υπερταμείο και τις ΔΕΚΟ 
© 2022 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλαγές στην καθημερινότητα αλλά και στην αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, τόσο για επενδύσεις όσο και για την καθημερινότητα των πολιτών, φέρνει το νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη ενώ μία σειρά από ΔΕΚΟ, όπως τα ΕΛΤΑ αλλάζουν μετοχικό κεφάλαιο.

Με στόχο την αξιοποίηση περίπου 36.000 ακινήτων προχωρά η διαδικασία για τις αλλαγές στο Υπερταμείο, που απορροφά πλέον σταδιακά το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε μερικά από τα ακίνητα του Δημοσίου να δοθούν προς αξιοποίηση για την κοινωνική στέγη ενώ άλλα αναμένεται να παραχωρηθούν προς αξιοποίηση σε εταιρείες κ.ά.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε της ρύθμισης, επισημαίνοντας ότι μόνο θετικό ρόλο είχε το μοντέλο της ΔΕΗ για την εθνική οικονομία και γι΄αυτό την εμπιστεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της και λοιπές διατάξεις».

Το νέο Επενδυτικό Ταμείο, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, έχει ως σκοπό κατά την άποψη των κυβερνώντων, την χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση αναπτυξιακών επενδυτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σε ό, τι αφορά στις 8 θυγατρικές εταιρείες της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας θα γίνουν με βάση το μοντέλο της ΔΕΗ, με στόχο, όπως αναφέρθηκε, περισσότερη ευελιξία σε θέματα στελέχωσης, προσλήψεων και προμηθειών. Θα υπάρξει η δυνατότητα προσλήψεων από την ιδιωτική αγορά με έλεγχο νομιμότητας από το ΑΣΕΠ.

Οι θυγατρικές εταιρίες είναι οι εξής:

  • Όμιλος ΟΑΣΑ Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ και οι 100% θυγατρικές του: Οδικές Συγκοινωνίες – ΟΣΥ και Σταθερές Συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ
  • Ελληνικά Ταχυδρομεία (και η 100% θυγατρική τους: ΕΛΤΑ Courier)
  • ΔΕΘ-Helexpo
  • Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ)
  • Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ)
  • ΓΑΙΑΟΣΕ
  • Ελληνικές Αλυκές
  • Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ)

Σχετικές ειδήσεις