ΗΠΑ: Η Fed ανακοίνωσε την απόφασή της για τα επιτόκια - Δίνει ραντεβού το Σεπτέμβριο

Τα επιτόκια διατηρήθηκαν σταθερά στο 5,5%, σε υψηλό 23 ετών
Getty Images

Αμετάβλητα κράτησε τα επιτόκια η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, στο εύρος του 5,25% με 5,50%.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve διατήρησαν τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, αλλά έδειξαν ότι πλησιάζουν περισσότερο στη μείωση του κόστους δανεισμού εν μέσω χαλάρωσης του πληθωρισμού και μιας ψυχρής αγοράς εργασίας.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς ψήφισε ομόφωνα να αφήσει το επιτόκιο αναφοράς ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5%, ένα επίπεδο που διατηρούν από τον περασμένο Ιούλιο.

Αναγνωρίζει πως στους τελευταίους μήνες έχει καταγραφεί αισθητή πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού. Ωσόσο, επισημαίνει πως τον Ιούνιο έχει σημειωθεί μέτρια πρόοδος.

Μετά και τη σημερινή της συνεδρίαση, αναλυτές και αγορά να στρέφουν τα βλέμμματά τους στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ειδικά μετά την ανακοίνωση της FED που άφησε ανοικτή την πόρτα για μείωση του κόστους δανεισμού στην επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ 2%.

«Υπήρξε κάποια περαιτέρω πρόοδος προς ο στόχος της Επιτροπής για 2%», ανέφερε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC), αλλά έθεσε επίσης τις βάσεις για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 17ης-18ης Σεπτεμβρίου, μόλις επτά εβδομάδες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.