Φορολογικές δηλώσεις: Έκπτωση 3% σε όσους πληρώσουν εφάπαξ ως τις 2 Αυγούστου 2024

Περιθώριο ως τις 2 Αυγούστου έχουν για φορολογικές δηλώσεις τα φυσικά πρόσωπα – Μέχρι τις 9 Αυγούστου πρέπει να έχουν υποβάλλει δηλώσεις τα νομικά πρόσωπα

Μικρό χρονικό περιθώριο έχουν όσοι θέλουν να πληρώσουν εφάπαξ για τη φορολογική δήλωση, ώστε να πάρουν την έκπτωση του 3% από την Εφορία. Μέχρι τις 2 Αυγούστου λήγει η παράταση που έδωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις.

Αντίστοιχα, πρέπει να βιαστούν και τα νομικά πρόσωπα για να κλείσουν τις φορολογικές εκκρεμότητες, διότι αν οι φορολογικές δηλώσεις δεν είναι εμπρόθεσμες ως τις 9 Αυγούστου επίκεινται πρόστιμα.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν κατατεθεί περίπου 6.250.000 φορολογικές δηλώσεις και υπολείπεται περίπου το 3% του συνόλου. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το ποσό σε 8 δόσεις ή με πιστωτική κάρτα σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Τι συμβαίνει με τις συμπληρωματικές δηλώσεις

Μέσω ΑΑΔΕ επίσης μπορούν να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση, όσοι ειδοποιήθηκαν πως έχουν γίνει λάθη στη φορολογική τους δήλωση, συνυποβάλλοντας, εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 ή το έντυπο Ε3, τα οποία συνοδεύουν το έντυπο Ε1.

Ο φορολογούμενος πολίτης δεν είναι απαραίτητο να υποβάλλει από την αρχή τη δήλωσή του αλλά να τροποποιήσει τα κακώς κείμενα, εφόσον διαπιστώσει λάθη ή παραλείψεις.

Φορολογικές δηλώσεις για τα πλοία

Στο μεταξύ, στις 26/9 μετατίθεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 για το φορολογικό έτος 2023. Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας κρίθηκε επιβεβλημένη για την ομαλή ολοκλήρωση της υποβολής των εν λόγω δηλώσεων, δεδομένου, αφενός ότι η σχετική διαδικασία υποβολής δήλωσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος και αφετέρου ότι η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων τέθηκε σε λειτουργία μόλις στις 18 Ιουνίου 2024.

Σχετικές ειδήσεις