Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα πληρώσουμε - Οι τιμές ανά πάροχο

Στη δημοσιότητα ήρθαν οι τελικές τιμές στα τιμολόγια ρεύματος, με βάση τις οποίες θα χρεωθούν οι οικιακοί καταναλωτές για τον Αύγουστο.
EUROKINISSI.

«Ανάσα» αναμένεται να δώσει στα νοικοκυριά η κρατική επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, και κρίθηκε επιβεβλημένη μετά το ράλι της τιμής χονδρικής.

Πλέον μετά την κρατική παρέμβαση, η τελική τιμή για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, στα τιμολόγια του Αυγούστου διαμορφώνεται κάτω από τα 15 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η συγκεκριμένη οικονομική «ένεση» αφορά καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή σε πράσινα και κίτρινα. Οι επιδοτήσεις αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Ακολουθούν οι τελικές τιμές στους βασικούς παρόχους:

ΔΕΗ: 14,79 λεπτά ανά κιλοβατώρα (πράσινο οικιακό τιμολόγιο) και 13,9 λεπτά (κίτρινο myHome4All).

Protergia: 14,39 λεπτά ανά κιλοβατώρα (πράσινο οικιακό τιμολόγιο).

Ήρων: 14,27 λεπτά ανά κιλοβατώρα (πράσινο Ήρων Basic Home).

Ελίν: Στα 15,03 λεπτά (πράσινο).

Αναλυτικά, τα τιμολόγια ρεύματος όλων των παρόχων είναι διαθέσιμα στην επίσημη σελίδα της ΡΑΑΕΥ.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η ενίσχυση ανέρχεται σε 50€ ανά μεγαβατώρα ή 5 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.