Έπιασε «λαβράκι» η ΑΑΔΕ στη Μύκονο - Τεράστια φοροδιαφυγή σε πριβέ πάρτι - Το έσκασε ο DJ

Τα πριβέ πάρτι συνήθως διοργανώνονται νόμιμα, όμως στην πολυτελή βίλα στη Μύκονο οι παρατυπίες ήταν πολλές και η ΑΑΔΕ εντόπισε φοροδιαφυγή ύψους 50.000 ευρώ

Έπιασε «λαβράκι» η ΑΑΔΕ στη Μύκονο - Τεράστια φοροδιαφυγή σε πριβέ πάρτι - Το έσκασε ο DJ
Unsplash
1'

«Λαβράκι» έπιασαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Μύκονο, όταν μπήκαν σε πολυτελή βίλα του νησιού, στην οποία είχε διοργανωθεί πριβέ πάρτι. Την ίδια ώρα, ο DJ μόλις αντελήφθη τους ελεγκτές σταμάτησε αμέσως τη μουσική και… τράπηκε σε φυγή!

Πρόκειται για πάρτι, τα οποία διαφημίζονται στα social media, ως επισήμως οργανωμένα από εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, και τα οποία διεξάγονται νόμιμα. Ωστόσο είναι από τις περιπτώσεις που τα φαινόμενα απατούν, καθώς η ΑΑΔΕ εντόπισε τεράστια φοροδιαφυγή στο πάρτι στο Πυργί της Μυκόνου.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN οι ελεγκτές βρήκαν ότι γαλλική εταιρεία είχε νοικιάσει τον χώρο για να διοργανώσει πάρτι, με διάσημο DJ. Όσοι συμμετείχαν στο πάρτι είχαν καταβάλει 300 ευρώ έκαστος. Ποσό, που τους εξασφάλιζε πρόσβαση τόσο στον χώρο όσο και στο bar και τον μπουφέ. Η εταιρεία αυτή δεν είχε δηλώσει την έναρξη της δραστηριότητάς της. Επίσης, κανένας πελάτης είχε λάβει απόδειξη, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ. Δεν είχαν κοπεί τιμολόγια ούτε για την ενοικίαση των ηχητικών εγκαταστάσεων, ποσό άνω των 5.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχες φορολογικές παραβάσεις καταγράφηκαν και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως κάβα, catering, φύλαξη, κ.λπ.

Τόσο οι διοργανωτές όσο και το σύνολο των προμηθευτών του πάρτι θα πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν και θα ελεγχθούν σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι ελεγκτές εκτιμούν πως αυτό έχει γίνει κατ’ εξακολούθηση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή