Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο από το Ε9 - Διασταυρώσεις εξπρές για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για διασταύρωση εισοδημάτων από τα έντυπα Ε9-Ε2

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο από το Ε9 - Διασταυρώσεις εξπρές για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων
1'

Σε νέο ηλεκτρονικό φακέλωμα της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής μέσω απόκρυψης της πραγματικής «ταυτότητας» των ακινήτων στο Ε9, καθώς και εισοδημάτων από ενοίκια στο Ε2 προχωρά η ΑΑΔΕ με τη δημιουργία Μητρώου Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων, όπως αναφέρει η Απογευματινή.

Στο μητρώο θα αποτυπώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά των ακινήτων, όπως επιφάνεια, θέση, όροφος, ποσοστό συνιδιοκτησίας, εάν είναι ηλεκτροδοτούμενο, ημιτελές, κενό κ.λπ. και σε περίπτωση εκμισθούμενων ακινήτων τα ποσά των μηνιαίων και ετήσιων μισθωμάτων, καθώς και τα στοιχεία των ενοικιαστών.

Σύμφωνα με την Απογευματινή, ο σχεδιασμός είναι η εφαρμογή να έχει ετοιμαστεί τον Σεπτέμβριο και να λειτουργεί ανεξάρτητα από το Εθνικό Κτηματολόγιο, καθώς στόχος είναι το Μητρώο να διασυνδεθεί με το αρχείο των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ώστε οι διασταυρώσεις στοιχείων να είναι πιο αποτελεσματικές και να ανοίξει ο δρόμος για την προσυμπλήρωση του φορολογικού εντύπου Ε2 για τις μισθώσεις.

Με τον νέο ηλεκτρονικό φάκελο, η ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώνει άμεσα τα ακίνητα που δηλώνονται ως εκμισθούμενα, καθώς και τα ποσά των ενοικίων που εισπράττονται και δηλώνονται από τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή