Αυτόματο Ε9 για δωρεές και γονικές παροχές - Τα βήματα

Πλέον, επεκτείνεται και στις περιπτώσεις δωρεάς και γονικής παροχής: πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ποσοστό 100% ή και μικρότερο από έναν δωρητή/γονέα σε έναν ή περισσότερους δωρεοδόχους/τέκνα
Αρχείου - Eurokinissi

Την επέκταση της αυτόματης δημιουργίας και υποβολής του Ε9 σε περισσότερες περιπτώσεις δηλώσεων φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων, που υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, έχουν πλέον οι πολίτες, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα η λειτουργικότητα αυτή αφορούσε μόνο τις περιπτώσεις δωρεάς/γονικής παροχής του 100% πλήρους κυριότητας επί ακινήτου, από έναν δωρητή/γονέα σε ένα δωρεοδόχο/τέκνο.

Πλέον, επεκτείνεται και στις περιπτώσεις δωρεάς και γονικής παροχής: πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ποσοστό 100% ή και μικρότερο από έναν δωρητή/γονέα σε έναν ή περισσότερους δωρεοδόχους/τέκνα.

Οδηγίες

Πριν από την ψηφιακή υποβολή της δήλωσης φόρου δωρεάς ή γονικής παροχής ακινήτων μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση από τον δωρητή/γονέα των στοιχείων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου στην τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση που εμφανίζεται στο Περιουσιολόγιο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Με την ανάρτηση του συμβολαίου από τον συμβολαιογράφο στην εφαρμογή myPROPERTY δημιουργείται αυτόματα δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για κάθε συμβαλλόμενο με τις μεταβολές της ακίνητης περιουσίας που αφορούν είτε τον πίνακα 1 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ είτε τον πίνακα 2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΗΠΕΔΩΝ αυτής.

Σχετικές ειδήσεις