Φορολογικές παραβάσεις: 490 λουκέτα και πρόστιμα άνω του 1,34 εκατ. ευρώ

Η φοροδιαφυγή από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τις αρχές του καλοκαιριού ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ 

ΑΑΔΕ
EUROKINISSI
1'

Λουκέτα έβαλαν και χρηματικά πρόστιμα επέβαλαν για φορολογικές παραβάσεις οι ελεγκτές σε 628 επιχειρήσεις μετά από 48.000 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, σε διάφορες επιχειρήσεις από την αρχή του καλοκαιριού.

Στοιχεία της ΑΑΔΕ, δείχνουν πως διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω του 1,34 εκατ. ευρώ. Σε ό, τι αφορά στα λουκέτα αναστάλθηκε η λειτουργία των επιχειρήσεων σε 490 περιπτώσεις για 48 ώρες ενώ σε άλλες 138 περιπτώσεις επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» στην Πελοπόννησο ήταν αυξημένα τα κρούσματα φοροδιαφυγής σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Φέτος, οι ελεγκτές είναι εφοδιασμένοι με ταμπλέτες και έχει εγκατασταθεί το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣ LIVE.

Εκτεταμένοι έλεγχοι έγιναν στα νησιά αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με εναλλασσόμενα κλιμάκια. Η ΑΑΔΕ σε ανακοίνωσή της τόνισε πως τα αποτελέσματα της ανάλυσης ρίσκου εμπλουτίζονται και με τα στοιχεία, που προκύπτουν από την αντιπαραβολή των δεδομένων του συστήματος e-send με εκείνα των POS. Πιο συγκεκριμένα, αντιπαραβάλλονται οι αποδείξεις, που διαβιβάζονται μέσω του συστήματος e-send και τα έσοδα των πληρωμών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Οι ελεγκτές εκτός των άλλων έχουν την τεχνολογική δυνατότητα να μπορούν να συνδεθούν με την πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών», όπου υποβάλλονται καταγγελίες ή πληροφορίες, από την ηλεκτρονική εφαρμογή Appodixi. Εξάλλου πολλές από τις καταγγελίες αφορούσαν τουριστικές περιοχές και γι’ αυτόν τον λόγο ενισχύθηκαν από την ΑΑΔΕ τα κλιμάκια στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή