Έρχεται το «Καλάθι του Μαθητή» στις 28 Αυγούστου - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Σύσκεψη για το «Καλάθι του μαθητή» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Έρχεται το «Καλάθι του Μαθητή» στις 28 Αυγούστου - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει
1'

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 15 Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι του μαθητή», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος συγκάλεσε χθες σύσκεψη για το «Καλάθι του Μαθητή» και απευθυνόμενος στους φορείς της αγοράς τόνισε ότι είναι απόλυτη ανάγκη να στηριχθεί την ελληνική οικογένεια και τα παιδιά της σχολικής ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα για τα μαθήματά τους. «Πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μείωσης του κέρδους και οι τιμές να είναι καλύτερες από πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται καμία ανατίμηση στα σχολικά είδη.

«Για το σκοπό αυτό συγκροτούμε το καλάθι με τα σχολικά είδη από τις 28 Αυγούστου έως τις 15 Οκτωβρίου», σημείωσε και επισήμανε πως «τα σχετικά προϊόντα εντάσσονται στις διατάξεις για το πλαφόν κέρδους και για αυτό θα υπάρξουν άμεσα έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ». Το ανώτερο πρόστιμο για σχετικές παραβάσεις έχει πενταπλαστιαστεί και έχει ανέβει στα 5 εκατ. ευρώ μετά από νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στο καλάθι του μαθητή εντάσσονται:

– Σχολικές τσάντες

– Κασετίνες

-Τετράδια / μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)

– Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά

– Χρωματιστοί μαρκαδόροι / ξυλομπογιές

– Στυλό

– Γόμες

-Ξύστρες

-Διαβήτες

– Χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων)

– Φωτοτυπικό χαρτί

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή