Leasing: Τα 6 στα 10 νέα οχήματα νοικιάζονται προς χρήση - Πόσο κοστίζουν

To αυτοκίνητο με νοίκι αφορά 2.400 άμεσες επιχειρήσεις και απασχολεί 9.800 εργαζόμενους ενώ δημιουργεί περιμετρικά 14.600 θέσεις εργασίας 
PIXABAY

Δεν έχεις αυτοκίνητο; Ε, τότε νοίκιασε! Το «αυτοκίνητο με νοίκι» είναι η νέα μόδα που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια για τους ταξιδιώτες στους τουριστικούς προορισμούς, επεκτάθηκε στις επιχειρήσεις αλλά πλέον έχει δημιουργήσει μία νέα αγορά ακόμη και για τους πολίτες, που θα ήθελαν ένα καινούργιο αυτοκίνητο αλλά δεν έχουν να το πληρώσουν.

Κύριος λόγος που πολλοί προτιμούν αυτοκίνητο με leasing είναι πως το έξοδο για ένα νέο αυτοκίνητο είναι μεγάλο αλλά το μεταχειρισμένο ενδέχεται να έχει τρακαριστεί, να βγάζει βλάβες, λόγω των πολλών χιλιομέτρων κ.ά.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες έκοψαν πολλές φορές ενδιαφερόμενους από τα χρηματοδοτικά τους πακέτα, θεωρώντας πως δεν έχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις. Έτσι, σημείωσε άνοδο ο κλάδος των μεταχειρισμένων οχημάτων αλλά όχι χωρίς προβλήματα.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» έχει δημιουργηθεί μία νέα κατάσταση στον χώρο των μεταφορών, με αυτοκίνητα τα οποία είναι νοικιασμένα και από ιδιώτες αντί να πληρώνουν ένα καινούργιο αμάξι, το οποίο είναι πολύ ακριβό συγκριτικά με τον μέσο μισθό.

Το ποσοστό των νοικιασμένων οχημάτων που κυκλοφορεί σήμερα είναι μόλις 5% αλλά η αγορά αυτή αυξάνεται διαρκώς και μάλιστα έχουν δημιουργηθεί 14.600 θέσεις εργασίας στον κλάδο και στους συναφείς κλάδους με συμμετοχή κοντά στο 1,3 δις στο ΑΕΠ.

Το σημαντικό είναι πως με τη δυνατότητα του leasing κυκλοφορούν και λιγότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην αγορά με ό, τι αυτό συνεπάγεται και για την επικινδυνότητα στους δρόμους λόγω φθοράς αλλά και για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ, για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας στον κλάδο δημιουργούνται άλλα 0,8 ευρώ για την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, πρόκειται για περίπου 105.000 οχήματα, τα οποία κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Ελλάδας. Περίπου το 56,5% είναι από 1.000 έως 1.500 κυβικά εκατοστά.

Ένας άλλος λόγος είναι πως η δυνατότητα ενοικίασης οχήματος τους δίνει περισσότερες δυνατότητες να το αλλάξουν είτε να έχουν το μοντέλο που θέλουν σε χαμηλότερη τιμή. Επιπλέον για όσους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ο ΦΠΑ και το μίσθωμα θεωρούνται έξοδο. Έτσι, και για λόγους τεκμηρίων πρόκειται για μία συμφέρουσα επιλογή.

Σχετικές ειδήσεις