Εκπτώσεις: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για εξαπάτηση καταναλωτών

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών, επιχειρήσεις που εξαπατούν καταναλωτές την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων  

Εκπτώσεις
EUROKINISSI
2'

Αυλαία στις 31 Αυγούστου 2024 για τις θερινές εκπτώσεις αλλά με τσουχτερά πρόστιμα απειλούνται από τη ΔΙΜΕΑ, επιχειρήσεις, που ακολούθησαν αθέμιτες πρακτικές.

Το υπουργείο Ανάπτυξης δια του επικεφαλής, Τάκη Θεοδωρικάκου σέρνει τον χορό των ελέγχων και έχει αλλάξει το πρόστιμο από 1 εκατ. ευρώ σε 5 εκατ. ευρώ για παραβίαση στο πλαφόν κέρδους, μετά από τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή στις αρχές Ιουλίου. Ήδη για θέματα αισχροκέρδειας έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε εταιρείες κολοσσούς.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει αποφασίσει πως θα ενισχυθούν οι έλεγχοι σε όλα τα πεδία και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν πρόστιμα σε επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε 100 βασικά προϊόντα διατροφής με στόχο τη συγκράτηση των τιμών με το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει τον πρώτο λόγο.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να θέλει να δώσει το μήνυμα πως κανείς δεν είναι υπεράνω των ελέγχων ενώ διοικητικά πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν και σε εισπρακτικές εταιρείες, που παραβιάζουν τους όρους και ενοχλούν συστηματικά τους καταναλωτές.

Ήδη έχουν γίνει επανειλημμένα παράπονα από κυβερνητικούς βουλευτές, στελέχη αλλά και καταναλωτές για προσβλητική συμπεριφορά εναντίον οφειλετών κατά την ενημέρωσή τους περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής αλλά και για επανειλημμένες οχλήσεις, που ξεφεύγουν εντελώς από τα όρια της απλής ενημέρωσης.

Το επόμενο διάστημα που πρόκειται να εφαρμοστεί «Το καλάθι του μαθητή», η κυβέρνηση προετοιμάζει τις διαδικασίες για τη μείωση της αισχροκέρδειας στα σχολικά είδη. Όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στο μέτρο θα πρέπει να τηρούν απαράβατα τους όρους για την έκπτωση των σχολικών ειδών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή