Φοιτητική στέγη: Ράλι τιμών και είσοδος διαμερισμάτων... «All Inclusive» στην αγορά ακινήτων

Συμβόλαια λίγων μηνών και τιμές ενοικίων στα ύψη για φοιτητική στέγη δίνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε ορισμένες περιοχές τα σπίτια από τον Οκτώβριο ως τον Μάιο και μετά τα παραχωρούν για βραχυχρόνιες μισθώσεις
EUROKINISSI

Χιλιάδες οικογένειες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε επαρχιακές φοιτητουπόλεις αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων, καθώς στην αγορά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά άδεια διαμερίσματα, τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φοιτητών.

Το κύριο πρόβλημα είναι πως ειδικά σε τουριστικές περιοχές, οι φοιτητές καλούνται να ενοικιάσουν διαμερίσματα, που εν μέσω εξεταστικής, οι ιδιοκτήτες τους πετούν έξω, για να τα ενοικιάσουν για βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ακόμη και σπίτια που είναι γύρω στα 30 τ.μ. οι τιμές δεν πέφτουν κάτω από 300 με 350 ευρώ.

Στην Αττική, παρότι υπάρχουν εκατοντάδες άδεια διαμερίσματα, πολλοί γονείς και φοιτητές δεν τα προτιμούν, διότι θεωρούν πως τίθενται ζητήματα ασφάλειας (π.χ. σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας).

Οι τιμές σε σπίτια που είναι αξιοπρεπή και σε περιοχές, που θεωρούνται ασφαλείς τα ενοίκια δεν πέφτουν κάτω από 350 έως 450 ευρώ ενώ άλλοι ιδιοκτήτες με καινούργια διαμερίσματα ζητούν και πάνω από 500 – 600 ευρώ.

Τα μικρά σπίτια «all inclusive» για φοιτητές

Η έλλειψη φοιτητικής στέγης, σύμφωνα με «Τα Νέα» έχει δώσει έδαφος στις λεγόμενες ιδιωτικές εστίες δηλαδή σε αναπαλαιωμένα ακίνητα, τα οποία προσφέρονται επιπλωμένα. Η ιδιαιτερότητα είναι πως το μίσθωμα είναι υψηλότερο αλλά σ΄αυτό συμπεριλαμβάνονται και λογαριασμοί ρεύματος, θέρμανσης και διαδικτύου.

Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για μικρά και πολύ μικρά διαμερίσματα επιπλωμένα 15 έως 25 τ.μ. που οι τιμές τους κυμαίνονται σε 20% έως 30% παραπάνω αλλά οι γονείς των φοιτητών γνωρίζουν ακριβώς τι θα πληρώσουν. Αυτά τα επιπλωμένα σπίτια κυμαίνονται από 450 ευρώ έως 650 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις