Κοινωνική Στέγη: Περιλαμβάνει πλέον άτομα έως 49 ετών – Βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2»

Αρχίζουν άμεσα να λειτουργούν προγράμματα για την Κοινωνική Στέγη – Δάνεια με επιτόκια 50% για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» για την κοινωνική κατοικία

Κλειδιά σπιτιού
PIXABAY
1'

Αλλαγές και βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα για την Κοινωνική Στέγη, που αναμένεται να τρέξει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι κοντά στα 2 δις ευρώ και η κυβέρνηση είναι σε διαπραγμάτευση με την Κομισιόν ώστε το 50% των πόρων να καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», σύμφωνα με την Καθημερινή, απευθύνεται πλέον και σε μεγαλύτερες ηλικίες και καλύπτει το κενό, που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα, για άτομα 40-49 ετών.

Με το νέο πρόγραμμα εξάλλου, που χτίστηκε πάνω και στην εμπειρία του πρώτου, αυξάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια. Σήμερα το εισοδηματικό κριτήριο είναι στα 24.000 ευρώ ανά ζευγάρι με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το ύψος του εισοδηματικού κριτηρίου είναι 27.000 ευρώ και επίσης 3.000 για κάθε παιδί.

Καθώς η δράση αυτή χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης τίθεται το ζήτημα τα ακίνητα, που δίνονται προς ενοικίαση να έχουν, αν μη τι άλλο, ενεργειακή αναβάθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις αρχές του 2025 αναμένεται να προκηρυχθεί ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός για την ανέγερση 3.000 κατοικιών σε οικόπεδα του Δημοσίου και η αξιοποίηση άλλων 1.600 κενών ακινήτων του Δημοσίου για τη στέγαση 5.000 νέων ζευγαριών με κοινωνικά κριτήρια.

Μέσω του προγράμματος για την Κοινωνική Αντιπαροχή υπολογίζεται πως ως το 2026 θα είναι έτοιμες για χρήση οι κοινωνικές κατοικίες σε Κηφισιά, Λάρισα, Ξάνθη και Βόλο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή