«Πάρτι» στη Wall Street και το χρυσό διά χειρός Fed

Oι δείκτες στη Wall Street καταγράφουν σημαντικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μπαράζ αγορών, καθώς στοιχηματίζουν ομόφωνα μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου

Αγοραστικός πυρετός επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, στον απόηχο των δηλώσεων του διοικητή της Fed, Tζερόμ Πάουελ, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε για μειώσεις επιτοκίων.

Ξέφρενο ράλι και για το χρυσό, που σκαρφαλώνει πάνω από τις 2.550 δολάρια.

Ο πρόεδρος της Fed έθεσε τις βάσεις την Παρασκευή για τις μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων, αν και δεν αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα ή την έκταση των κινήσεων.

«Ήρθε η ώρα να προσαρμοστεί η πολιτική», είπε ο Τζερόμ Πάουελ, στην πολυαναμενόμενη κεντρική ομιλία του στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole.

«Ο χρόνος και ο ρυθμός των μειώσεων των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από τα εισερχόμενα δεδομένα, τις εξελισσόμενες προοπτικές και την ισορροπία των κινδύνων», δήλωσε ο επικεφαλής της Fed.

Oι δείκτες στη Wall Street καταγράφουν σημαντικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μπαράζ αγορών, καθώς στοιχηματίζουν ομόφωνα μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Οι τεχνολογικές μετοχές σημειώνουν άνοδο με ιδιαίτερη ισχύ καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι ένα περιβάλλον χαμηλότερου επιτοκίου θα ευνοήσει τον κλάδο.

Οι αμερικανικοί δείκτες οδεύουν προς ανοδική εβδομάδα παρά την πίεση που δέχθηκαν την Πέμπτη από τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν αύξηση περίπου 1,2% και 1,3% αντίστοιχα από τη Δευτέρα, ενώ ο Dow έχει ενισχυθεί 0,9%.