«Πικρός» ο καφές για τους Έλληνες καταναλωτές - Πόσο θα κοστίζει ο fredo espresso

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές του καφέ

«Πικρός» ο καφές για τους Έλληνες καταναλωτές - Πόσο θα κοστίζει ο fredo espresso
1'

Όλο και πιο «πικρός» γίνεται ο καφές για τους Έλληνες καταναλωτές, με τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ να εξακολουθούν αυξάνονται

Από το ξέφρενο ράλι της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ και τα είδη πρώτης ανάγκης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε ο καφές, αφού τον Σεπτέμβριο αναμένονται σημαντικές ανατιμήσεις στο αγαπημένο -και απαραίτητο- προϊόν.

Σύμφωνα με το ρεποσρτάζ της ΕΡΤ, ήδη στη χονδρική καταγράφεται άνοδος κατά 40-45% στην ποικιλία Arabica και κατά 65% στην ποικιλία Robusta. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Τάσος Γιαγκόγλου, χαρακτηριστικά είπε πως, «αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο των ανοδικών τάσεων στα χρηματιστήρια προφανώς και θα ακριβύνει ο καφές».

Στελέχη της αγοράς σημειώνουν, την ίδια ώρα, ότι οι καταναλωτές αναμένεται να δουν μεγάλες αυξήσεις και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όπως επισημαίνουν ενδεικτικά, ο εσπρέσο σε κάψουλες από τα 5 ευρώ αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 6 ευρώ και ο αλεσμένος εσπρέσο από τα 6 στα 7,2 ευρώ. Ο ελληνικός καφές αντίστοιχα, εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 4,7 ευρώ, από τα 3,9 ευρώ.

Νέες αυξήσεις σε περίπτωση που ανατιμηθεί η πρώτη ύλη, προαναγγέλλουν και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, μετά την επαναφορά του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή