Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΘ για την οικονομία - Στο επίκεντρο η στήριξη της οικογένειας

Τις επόμενες μέρες θα «κλειδώσει» το νέο πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ

Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΘ για την οικονομία - Στο επίκεντρο η στήριξη της οικογένειας
In Time
2'

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου για τις εξαγγελίες που θα κάνει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο πρωθυπουργός, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Αν και τα κυβερνητικά στελέχη κρατούν χαμηλούς τόνους για τις εξαγγελίες που θα γίνουν στη ΔΕΘ, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα εξαγγείλει μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας. Αυτό που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι η αύξηση στο επίδομα τέκνων και στο επίδομα στέγασης, ενώ παράλληλα αναμένεται να αυξηθεί και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Αλλαγές με… κίνητρα στο επίδομα ανεργίας

Στο «τραπέζι» υπάρχει και ο σχεδιασμός και για την αναδιάρθρωση του τρόπου καταβολής του επιδόματος ανεργίας. Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο ποσό θα καταβάλλεται τους πρώτους μήνες ενώ όσο περνάει το διάστημα το επίδομα θα μειώνεται ως κίνητρο για να επανέλθει στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην κυβέρνηση σχεδιάζουν και αύξηση των συντάξεων, της τάξεως 2 έως 2,5% καθώς και μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5%

Κίνητρα και στο «ανακαινίζω - νοικιάζω»

Για τη στέγαση, προβλέπεται να αυξηθεί το ποσό που δίνεται στους δικαιούχους στο πρόγραμμα «ανακαινίζω - νοικιάζω».

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται, να δοθούν περισσότερα χρήματα σε κάποιον που ανακαινίζει ένα κλειστό διαμέρισμα προκειμένου να διατεθεί ξανά στην αγορά για ενοικίαση ενώ θα υπάρχουν αντικίνητρα για το Airbnb μέσω της φορολογίας. Θα μειωθεί δηλαδή μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης και θα αυξηθεί για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Παράλληλα η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα νέο πρόγραμμα «Στέγη 2» το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους με βάση ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος, εξετάζονται και μέτρα για τον υπερ-τουρισμό, όπως για παράδειγμα να μπει φόρος στις κρουαζιέρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή