Ηλεκτρικό ρεύμα: «Παγωμένες» οι τιμές τον Σεπτέμβριο

Οι τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς, που θα καθορίσουν τις χρεώσεις των πράσινων τιμολογίων του ερχόμενου μήνα, διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Παγωμένες» οι τιμές τον Σεπτέμβριο
1'

Ένα καλό και ένα κακό επιφυλάσσει ο Σεπτέμβριος στα 7.000.000 οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα τιμολόγια ρεύματος, όπως αναφέρει η Απογευματινή, δεν αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο, ούτε και θα μειωθούν. Θα διατηρηθούν «παγωμένα» στα επίπεδα των τελευταίων μηνών, κοντά στα 14-15 λεπτά ανά κιλοβατώρα, που συνεπάγεται μηνιαίο κόστος πάνω από 52-53 ευρώ για ένα μέσο νοικοκυριό μόνο για ρεύμα.

Οι τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς, που θα καθορίσουν τις χρεώσεις των πράσινων τιμολογίων του ερχόμενου μήνα, διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, κοντά στα 128 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τον Αύγουστο, έχοντας ουσιαστικά υποχωρήσει μόλις 6%-7% τις τελευταίες 28-29 ημέρες.

Η μικρή αυτή μείωση, όπως αναφέρει η Απογευματινή, δεν θα περάσει στις τελικές τιμές των λογαριασμών ρεύματος, όμως οι εταιρείες έχουν αποφασίσει για έναν ακόμη μήνα πλάτη, ώστε να κρατήσουν τους πελάτες τους, διατηρώντας τις μεγάλες εκπτώσεις, που σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν μεταφερθούν και τον Σεπτέμβριο στους λογαριασμούς, θα έχουν ως αποτέλεσμα η τιμή της κιλοβατώρας να εκτοξευθεί πάνω από τα 20-25 λεπτά.

Άγνωστο, πάντως, παραμένει ακόμη αν η κυβέρνηση θα διατηρήσει και για τον Σεπτέμβριο τη μικρή έκπτωση των 1,6 λεπτών/κιλοβατώρα (4-5 ευρώ/μήνα για καταναλώσεις π.χ. 300-350 κιλοβατώρες) που έδωσε τον Αύγουστο από τη φορολόγηση των «υπερεσόδων» των ηλεκτροπαραγωγών με φυσικό αέριο. Το αν θα το πράξει, θα εξαρτηθεί από τα τιμολόγια, τα οποία θα ανακοινώσουν οι πάροχοι και εφόσον οι τιμές ξεπεράσουν κατά πολύ τα 15-16 λεπτά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
14:08ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο

14:08ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο