Εταιρεία απαγορεύει στους υπαλλήλους να βγαίνουν για καφέ -«Θέλω να τους κρατάω στο κτίριο όλη μέρα»

Η πολιτική γραφείου του Έλισον θεωρείται κάτι ακραίο για άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, όπου η εργασία από το σπίτι έχει γίνει ο κανόνας για τους υπαλλήλους.

Το προσωπικό της εταιρείας εξόρυξης του δισεκατομμυριούχου Κρις Ελισον, έχει ήδη απαγορεύσει στους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι. Σύμφωνα με το Blοοmberg είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα η εταιρεία να απαγορεύσει στους εργαζόμενους να βγαίνουν έξω για να πάρουν καφέ.

«Θέλω να τους κρατάω μέσα στο κτίριο όλη μέρα», δήλωσε ο Έλισον, διευθύνων σύμβουλος της Mineral Resources Ltd. «Δεν θέλω να φύγουν από το κτίριο. Δεν θέλω λοιπόν να περπατήσουν στο δρόμο για ένα φλιτζάνι καφέ. Κάπως καταλάβαμε πριν από μερικά χρόνια πόσο κοστίζει αυτό», προσέθεσε.

Ο Έλισον υπερασπιζόταν τα προνόμια της εργασίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Περθ, ηλικίας δύο ετών, η οποία διαθέτει καφέ, εστιατόριο, γυμναστήριο, βρεφικό σταθμό, αίθουσα αναστοχασμού και κέντρο ευεξίας. Ο 67χρονος βετεράνος ορυχείων είπε ότι το προσωπικό «λάτρευε να εργάζεται» στο κτίριο και οι εγκαταστάσεις του «τους κρατούσαν κολλημένους» εκεί.

«Έχω μια πολιτική απαγόρευσης εργασίας από το σπίτι», είπε σε αναλυτές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα. «Μακάρι όλοι οι άλλοι να το αποδεχτούν, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο». «Δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους να εργάζονται τρεις ημέρες την εβδομάδα και να παίρνουν αμοιβή πέντε ημερών την εβδομάδα», σημείωσε ο Έλισον.

Η πολιτική γραφείου του Έλισον θεωρείται κάτι ακραίο για άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, όπου η εργασία από το σπίτι έχει γίνει ο κανόνας για τους υπαλλήλους.

Πολλές εταιρείες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, με πολλούς γονείς να επικροτούν την ευελιξία. Και για όσους εργάζονται πολλές ώρες και έχουν παιδιά, ο Έλισον είπε ότι ο παιδικός σταθμός της εταιρείας θα χρεώνει μόλις 20$ (13,58$) την ημέρα, σε σύγκριση με εξωτερικό κόστος περίπου 180$ την ημέρα.