IRIS για επαγγελματίες: Πώς κάνετε την εγγραφή - Το πρόστιμο μετά τις 2 Σεπτεμβρίου

IRIS: Βήμα βήμα πώς να κάνετε την εγγραφή και τι να προσέξετε

IRIS για επαγγελματίες: Πώς κάνετε την εγγραφή - Το πρόστιμο μετά τις 2 Σεπτεμβρίου
2'

Υπόχρεωτική είναι για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους η εγγραφή στην υπηρεσία IRIS Payments έως και τις 2 Σεπτεμβρίου 2024, διαφορετικά κινδυνεύουν με τσουχτερό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και παρέχεται μέσα από το Internet Banking της τράπεζας στην οποία διατηρεί λογαριασμό ο επαγγελματίας.

Βήμα βήμα η εγγραφή:

  • Επιλέγει την υπηρεσία IRIS Payments από την ενότητα Υπηρεσίες στο Internet Banking.
  • Δηλώνει το αναγνωριστικό προς τους πελάτες του (ΑΦΜ).
  • Συνδέει τον επαγγελματικό λογαριασμό στον οποίο θα πιστώνονται τα χρήματα που θα λαμβάνει μέσω IRIS Payments.
  • Με την ολοκλήρωση της εγγραφής του στην υπηρεσία, παράγεται ο μοναδικός κωδικός QR της επιχείρησης, τον οποίο μπορείτε να διαμοιράζει στους πελάτες του για να τον σκανάρουν και να κάνουν πληρωμές στην επιχείρησή του.

Τι να προσέξετε:

  • Το ΙΒΑΝ που θα επιλέξουν οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι κατά την εγγραφή τους πρέπει να έχει δηλωθεί στο Μητρώο Επαγγελματικών Λογαριασμών της ΑΑΔΕ, στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές>Φορολογικές Υπηρεσίες>Επαγγελματικός Λογαριασμός.
  • Το όριο των 500 ευρώ ημερησίως για τις συναλλαγές μέσω IRIS εφαρμόζεται ανά πελάτη και όχι στο σύνολο των πληρωμών που μπορεί να λάβει ο επαγγελματίας στη διάρκεια του 24ώρου. Για παράδειγμα ένας επαγγελματίας μπορεί να λάβει σε μια ημέρα 4 πληρωμές από 500 ευρώ η κάθε μία (σύνολο 2.000 ευρώ).

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς την υποχρέωση επίσκεψης σε κάποια τράπεζα ή υπηρεσία, μέσω του web banking ή mobile banking των συνεργαζόμενων τραπεζών 24 ώρες το 2ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε ποιες τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία IRIS payments για επαγγελματίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΙΑΣ Α.Ε., επιλέξτε την τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε στη διαδρομή Υπηρεσίες>Για Επιχειρήσεις>IRIS άμεσες πληρωμές σε επαγγελματίες/ ατομικές επιχειρήσεις και ενημερωθείτε σχετικά ανά τράπεζα για τον τρόπο ενεργοποίησης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή