Πικρός καφές από Σεπτέμβρη - Πόσο θα κοστίζει ο εσπρέσο

Σε απόγνωση καταναλωτές και μαγαζάτορες

Η τιμή του καφέ αυξάνεται με την είσοδο του Σεπτεμβρίου.

Ο καφές από την 1η του μήνα, θα αυξηθεί και άλλο, μετά μάλιστα την αύξηση που πήρε πριν λίγες εβδομάδες με την επιστροφή του ΦΠΑ στο 24%.

Όπως λένε οι ειδικοί, η νέα αύξηση της τιμής του αγαπημένου ροφήματος θα αγγίξει ακόμα και το 20%.

Ο Τάσος Γιατράς, Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστίασης ανέφερε:
«Από 1η Σεπτέμβρη θα δούμε αύξηση στην πρώτη ύλη του καφέ. Ράφι, take away και σερβιριζόμενο. Όλο αυτό κάνουν ένα μίγμα εκρηκτικών αυξήσεων στην τελική τιμή του καφέ».

Την 1η Ιουλίου, με την επαναφορά του ΦΠΑ στο 24% για τον σερβιριζόμενο καφέ, οι τιμές αυξήθηκαν. Τώρα θα συμβεί το ίδιο ακόμη και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς ήδη παρατηρείται άνοδος έως και 65% στις τιμές της χονδρικής.

Στην επιλογή του καφέ στο χέρι ή αλλιώς take away η μέση τιμή είναι από 2 έως 3€, ενώ μετά την ανατίμηση θα αυξηθεί κατά περίπου 10 με 30 λεπτά. Στον σερβιριζόμενο καφέ η μέση τιμή είναι από 3 έως 5,5€, ενώ με τη νέα αύξηση ενδεχομένως να ξεπεράσει και τα 6€.

Αλλά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα υπάρξουν αυξήσεις, με τους ανθρώπους της αγοράς να εκτιμούν ότι οι κάψουλες εσπρέσο θα εκτοξευθούν στα 6 ευρώ, ο αλεσμένος εσπρέσο στα 7,2 ευρώ και ο ελληνικός καφές στα 4,7 ευρώ.