Τιμολόγια ρεύματος: «Φουσκωμένοι» και τον Σεπτέμβριο οι λογαριασμοί - Μικρή «ανάσα» η επιδότηση

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης μας προϊδεάζει για το τι να περιμένουμε στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου

Τιμολόγια ρεύματος: «Φουσκωμένοι» και τον Σεπτέμβριο οι λογαριασμοί - Μικρή «ανάσα» η επιδότηση
2'

Είδατε καλά τους λογαριασμούς ρεύματος τον περασμένο μήνα; Τι κι αν δοθεί
επιδότηση... Για πολλούς το κυρίαρχο νούμερο στον λογαριασμό δεν ήταν το
ένα, αλλά το δύο, το τρία, ακόμη και το τέσσερα.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης μας προϊδεάζει για το τι να
περιμένουμε στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου.

Η επιδότηση φαίνεται να μη βοηθά τα νοικοκυριά, αφού οι λογαριασμοί ρεύματος ήταν ο δεύτερος παράγοντας που επιβάρυνε σημαντικά το πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη.

Όπως φάνηκε - ή μάλλον όπως δεν φάνηκε, γιατί η επιδότηση εξαφανίστηκε - οι περισσότεροι, λόγω και της έντονης ζέστης, είδαν τον λογαριασμό του Ιουλίου ίδιο ή υψηλότερο από αυτόν του Ιουνίου. Ακόμη και συνταξιούχους ακούσαμε να πηγαίνουν στο καφενείο για να δροσιστούν, αφού ήταν ανέφικτο να ανοίξουν το κλιματιστικό στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή κ. Χριστοδουλίδη, η πτώση των λογαριασμών αργεί να έρθει. Είναι δεδομένο ότι για ακόμη έναν μήνα, εκείνοι που θα χαμογελάσουν δεν θα είναι οι πολίτες. Η μέση τιμή της χονδρικής τον Αύγουστο θα κλείσει στα ίδια επίπεδα με τον Ιούλιο. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος του ρεύματος θα συνεχίσει να ενισχύει την ακρίβεια στην Ελλάδα.

Υπήρχαν προβλέψεις ότι το φθινόπωρο οι Έλληνες θα αφήσουν πίσω τους τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο αποδείξεις που αποδεικνύουν το αντίθετο. Είναι επίσης σημαντικό ότι, φοβούμενοι τη ραγδαία αύξηση των πράσινων τιμολογίων, κάποιοι καταναλωτές βρήκαν σανίδα σωτηρίας στα κίτρινα τιμολόγια. Αμ δε!

Τα κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια με τιμή κάτω από 14 λεπτά/κιλοβατώρα δεν επιδοτούνται. Θυμάστε, τέλος, ότι η επιδότηση ισχύει μόνο για κατανάλωση μέχρι 500 κιλοβατώρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή