Τέλος χρόνου για τις θερινές εκπτώσεις - Πώς κινήθηκε η αγορά

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η επίδοση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ήταν κατώτερη από τα αναμενόμενα

Θερινές εκπτώσεις
INTIME NEWS
1'

Τέλος χρόνου για τις θερινές εκπτώσεις και η αγορά ήταν υποτονική, όπως αναφέρει στο Action24 ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Κουγιουμτζής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η επίδοση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ήταν κατώτερη από τα αναμενόμενα. «Τα πράγματα ήταν χειρότερα και στάσιμα σε σχέση με πέρυσι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουγιουμτζής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία επικαλείται και ο κ. Κουγιουμτζής, καταγράφεται μείωση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα κατά τις θερινές εκπτώσεις, με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να δηλώνουν χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι. Αυτή η αρνητική τάση επηρεάζει αρνητικά τον δείκτη αισιοδοξίας.

Συγκεκριμένα:

  • το 58,7% των ερωτηθέντων ανέφερε χειρότερο τζίρο σε σχέση με πέρυσι,
  • το 19,8% τον ίδιο, ενώ
  • μόνο το 21% ανέφερε βελτίωση.
  • Το 27,3% δήλωσε ότι η μείωση των πωλήσεων περιορίστηκε σε έως 10%, και
  • το 22,4% ανέφερε απώλειες μεταξύ 11% και 25%.
  • Αντίθετα, μόνο το 17,3% ανέφερε αύξηση έως 10%, και μόλις το 3,7% κατέγραψε αύξηση μεταξύ 11% και 25%.

Σε σύγκριση με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου 2024, καταγράφεται επιδείνωση του κλίματος, με το 35,9% να δηλώνει τότε καλύτερο τζίρο και το 43,8% χειρότερο. Για το επόμενο εξάμηνο, το 32,4% των ερωτηθέντων πιστεύει σε αύξηση των πωλήσεων, ενώ παρόμοιο ποσοστό (32,2%) αναμένει σταθερότητα και το 21,7% περαιτέρω μείωση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή