Επίδομα Παιδιού: «Κλείδωσε» η αύξηση - Στην ΔΕΘ η επίσημη ανακοίνωση

Δεδομένη θεωρείται πλέον η αύξηση στο επίδομα παιδιού

Επίδομα Παιδιού: «Κλείδωσε» η αύξηση - Στην ΔΕΘ η επίσημη ανακοίνωση
1'

Το επίδομα παιδιού αυξάνεται, κάτι που θα ανακοινωθεί επίσημα από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ. Για το επίδομα ανεργίας στόχος είναι να μην λειτουργεί ως αντικίνητρο εργασίας, ειδικά σε μια περίοδο που η μείωση της ανεργίας είναι αισθητή - για πρώτη φορά μετά από χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες περιορίστηκε σε μονοψήφιες τιμές υπογραμμίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει αύξηση του επιδόματος παιδιού από το 2025, με αύξηση κατά 20% στα υφιστάμενα ποσά. Αυτό σημαίνει ότι οι μηνιαίες παροχές θα κυμανθούν από 34 ευρώ έως 168 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Παράδειγμα:

Mία οικογένεια με τρία παιδιά που σήμερα λαμβάνει 210 ευρώ το μήνα, θα δει το ποσό αυτό να αυξάνεται σε 252 ευρώ, αποφέροντας μια επιπλέον ετήσια ενίσχυση ύψους 504 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό το επίδομα εργασίας θα έχει:

α) ένα σταθερό τμήμα,

β) ένα μεταβλητό που θα διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο με βάση τα χρόνια εργασίας και τις αποδοχές του (όσο περισσότερο εισφέρει ένας εργαζόμενος στο σύστημα, τόσο μεγαλύτερο ποσό θα δικαιούται) και

γ) θα περιλαμβάνει και πρόσθετα ποσά.

Επιπλέον θα «διορθωθούν» οι προϋποθέσεις ένταξης στην περίμετρο του επιδόματος ανεργίας που τροποποιήθηκε επί κορονοϊού, το 2020 ώστε να κλείσουν «παράθυρα», με εργαζόμενους που εργάζονται για κάποιους μήνες και στη συνέχεια «μετακινούνται» στο επίδομα ανεργίας, ενώ παράλληλα κάνουν ευκαιριακές δουλειές, πολλές φορές με «μαύρες» αμοιβές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή