Έρχονται τέσσερις ανατροπές για τα τεκμήρια διαβίωσης

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων που θα γίνουν είναι η εξάλειψη των στρεβλώσεων και των αδικιών, που έχουν διαπιστωθεί κατά την πολυετή εφαρμογή των ρυθμίσεων για τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης

Έρχονται τέσσερις ανατροπές για τα τεκμήρια διαβίωσης
1'

Τη ριζική αναμόρφωση του συστήματος των τεκμηρίων διαβίωσης ταυτόχρονα με τη μεσοσταθμική τους μείωση κατά 30% σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων που θα γίνουν είναι η εξάλειψη των στρεβλώσεων και των αδικιών, που έχουν διαπιστωθεί κατά την πολυετή εφαρμογή των ρυθμίσεων για τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι παρεμβάσεις στο σύστημα των τεκμηρίων που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση περιλαμβάνουν:

  • Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής.
  • Τροποποιήσεις στις διατάξεις για τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους αγάμους και των 5.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τους συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης.
  • Εξάλειψη στρεβλώσεων και αδικιών που προκαλεί ο προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
  • Παρεμβάσεις και στη νομοθεσία για τον τρόπο κάλυψης των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή