Ασφάλιση μελών ΔΣ ανωνύμων εταιρειών - Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης ΑΠΔ

Ενεργοποίηση νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας τροποποίησης της ασφάλισης μελών Δ.Σ. Ανωνύμων Εταιρειών και Αγροτικών Συνεταιρισμών για μισθολογικές περιόδους από 01.01.2017 έως 30.11.2022

Ασφάλιση μελών ΔΣ ανωνύμων εταιρειών - Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης ΑΠΔ
1'

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ προς τους ασφαλισμένους του αλλά και της αποφυγής προσέλευσης στις οργανικές του μονάδες, η Διοίκηση του Φορέα θέτει σε λειτουργία από αύριο Τρίτη 03.09.2024, νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης της ασφάλισης μελών Δ.Σ.
Η υπηρεσία θα παρέχεται στους εργοδότες μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr ) επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Εργοδότες → «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Τροποποίησης της Ασφάλισης Μελών Δ.Σ., ως προς τις ημέρες ασφάλισης» με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης που διαθέτουν για την υποβολή Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου.

Η ανωτέρω τροποποίηση πραγματοποιείται ανά ασφαλισμένο με απλό και φιλικό τρόπο για τον χρήστη, χωρίς την υποβολή δικαιολογητικών, αφορά δε στη δηλωθείσα -μέσω Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) - ασφάλιση των προσώπων αυτών για τις μισθολογικές περιόδους από 01.01.2017 έως 30.11.2022, ώστε να προσαρμοσθεί, μέσω πλέγματος κανόνων, στις νομοθετικές ρυθμίσεις (άρθρα 34 και 32 των ν. 4670/2020 και 5006/2022 αντίστοιχα), που διέπουν το ασφαλιστικό καθεστώς τους (σχετ. εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 31/2024) και να αξιοποιηθεί άμεσα, χωρίς να απαιτείται παρέμβαση ή έλεγχος των υπηρεσιών μας, για την λήψη παροχών, την άσκηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κλπ

Η Διοίκηση και τα στελέχη του e-ΕΦΚΑ με την αμέριστη στήριξη του εποπτεύοντος υπουργείου, εργάζονται εντατικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών (ήδη παρέχονται 110 ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ) με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με παράλληλη μείωση του διοικητικού κόστους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή