Ακρίβεια: Οι καταναλωτές γύρισαν από τις διακοπές και βρήκαν «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος

«Χρυσούς» πληρώνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος οι καταναλωτές.
PEXELS.

Μπορεί το καλοκαίρι να έφθασε στο τέλος του, ωστόσο, η ζέστη καλά … κρατεί, με τα προγνωστικά στοιχεία του τελευταίου εικοσιτετραώρου να αναφέρουν πως τουλάχιστον το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα κυλήσει με «35άρια».

Ως αποτέλεσμα αυτού, τα κλιματιστικά δουλεύουν ακόμη ασταμάτητα και οι καταναλωτές σηκώνουν με… φόβο πολλές φορές τους λογαριασμούς του ρεύματος. «300 ευρώ και 400 ευρώ έρχονται. Ειδικά για ένα μικρό διαμέρισμα είναι πολύ υψηλό το ποσό», αναφέρουν καταναλωτές, μιλώντας στο MEGA.

Οριακά χαμηλότερες χρεώσεις στα «πράσινα» οικιακά τιμολόγια

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις χρεώσεις για τα «πράσινα» οικιακά τιμολόγια για το Σεπτέμβριο, με τις τιμές να κυμαίνονται ελαφρώς χαμηλότερα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Η μέση τιμή για τον Σεπτέμβριο ανέρχεται στα 17,29 λεπτά / κιλοβατώρα, ενώ τον Αύγουστο είχε διαμορφωθεί στα 18,05 λεπτά. Συγκεκριμένα, ο φθηνότερος πάροχος κοστολογεί την κιλοβατώρα στα 15,83 λεπτά, ενώ, ο ακριβότερος πάροχος στα 19,95 λεπτά. «Έρχονται πολύ ακριβοί λογαριασμοί κι αυτό είναι μεγάλη δυσκολία για τις οικογένειες και τους νέους κι αυτούς που ξεκινούν τη ζωή τους εδώ», υπογράμμισε άλλος.

Παράλληλα, η επιδότηση για το ρεύμα θα συνεχισθεί για τα οικιακά τιμολόγια και τον Σεπτέμβριο, σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κόστος του ρεύματος. Οι ανακοινώσεις αναμένονται αύριο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος είναι μετά την επιδότηση η τιμή της κιλοβατώρας να υποχωρήσει κάτω από τα 15 λεπτά, σχεδόν στα ίδια επίπεδα δηλαδή με τον προηγούμενο μήνα. Πάντως, η επιδότηση θα αφορά κατανάλωση μέχρι 500 κιλοβατώρες.

«Μου ερχόταν 140 – 150 ευρώ το μήνα, όταν παίρνεις 500 ευρώ, πώς θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις;», αναρωτιέται άλλος. Οι καταναλωτές ελπίζουν σε αποκλιμάκωση των τιμών τους φθινοπωρινούς μήνες, ώστε οι λογαριασμοί του ρεύματος να αρχίσουν σιγά – σιγά να «ξεφουσκώνουν».

Σχετικές ειδήσεις