Μειώνονται τα διόδια σε Αττική Οδό και Πελασγία - Από πότε θα ισχύσουν οι νέες τιμές

Λίγες μέρες μετά τη μείωση στις τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε και τη μείωση της τιμής των διοδίων της Πελασγίας κατά 17%.

Μειώνονται τα διόδια σε Αττική Οδό και Πελασγία - Από πότε θα ισχύσουν οι νέες τιμές
2'

Την μείωση της τιμής των διοδίων της Πελασγίας κατά 17%, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Κιλελέρ όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός είπε: «Επιτρέψτε μου μια ανακοίνωση συμβολικού χαρακτήρα η οποία δείχνει πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ανταποδοτικότητα. Προέκυψε όφελος για το ελληνικό δημόσιο από την αναχρηματοδότηση της σύμβασης παραχώρησης του έργου Μαλιακού – Κλειδί. Επεσαν τα επιτόκια και βρεθήκαμε με όφελος περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ».

Και συνέχισε: «Αποφασίσαμε με τον Υπουργό Υποδομών (σ.σ. Χρήστος Σταϊκούρας) να επιστρέψουμε τα χρήματα αυτά στην ελληνική κοινωνία. Έτσι, θα μειώσουμε τα διόδια από Πελασγία μέχρι το Κλειδί περίπου 17% για τα αυτοκίνητα με 2,8 ευρώ έως 3 ευρώ συνολικό όφελος για όλη αυτήν τη διαδρομή. Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο να επιστρέψουμε τα χρήματα στην ελληνική κοινωνία. Όποιος μετακινείται από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, θα έχει τέτοιο όφελος».

«Η μείωση θα ισχύσει από την 1/10 έως τα τέλη 2025. Νομίζω αποτελεί μια μικρή ένδειξη του πως αντιλαμβανόμαστε την ανταποδοτικότητα – αφορά μετακινήσεις στον πιο πολυσύχναστο δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Χαμηλότερα τα διόδια στην Αττική Οδό

Φθηνότερα θα είναι από το φθινόπωρο οι διελεύσεις από την Αττική Οδό.

Συγκεκριμένα από τις 6 Οκτωβρίου, μειώνονται οι τιμές των διοδίων στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ που είναι σήμερα.

Οι αποφάσεις συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης (28/8) με τον πρωθυπουργό να αναφέρει ότι οι πολίτες αναμένουν χειροπιαστά αποτελέσματα, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν τακτικά τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Αττικής

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δοθεί εξουσιοδότηση για να υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή