Μπόνους 1.200 ευρώ στους πιο αποτελεσματικούς δημοσίους υπαλλήλους

Οι πιο αποτελεσματικοί δημόσιοι υπάλληλοι θα μοιράζονται κάθε χρόνο 40.000 ευρώ 

Μπόνους 1.200 ευρώ στους πιο αποτελεσματικούς δημοσίους υπαλλήλους
2'

Στη θέσπιση μόνιμου πριμ παραγωγικότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους, στους ΟΤΑ και στο ένστολο προσωπικό, που θα κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.200 ευρώ ανά έτος, μέσω ενιαίων κριτηρίων απόδοσης προχωρά η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Απογευματινή.

Τα μπόνους προβλέπονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση μαζί με ακόμη ένα, στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις επιτάχυνσης των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει η Απογευματινή, οι επιτροπές και οι στόχοι θα καθορίζονται κάθε Ιανουάριο - Φεβρουάριο, οπότε θα στέλνονται στα αρμόδια υπουργεία τα πεδία εφαρμογών. Ο κάθε φορέας συμμετέχει στο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής, εφόσον έχει προβεί σε ολοκληρωμένη εφαρμογή της διαδικασίας στοχοθεσίας και αξιολόγησης.

Υπάλληλος δικαιούχου φορέα δικαιούται ανταμοιβή, εφόσον:

  • Τα προτεινόμενα προς ανταμοιβή έργα προσδιορίζονται από τον κατά περίπτωση αρμόδιο υπουργό στο ανωτέρω πληροφοριακό σύστημα με ειδική σήμανση.
  • Ο μέγιστος αριθμός προτεινόμενων έργων και στόχων ανέρχεται σε οκτώ για κάθε ειδικό φορέα.
  • Για την εκκίνηση της διαδικασίας κατανομής του ποσού, η Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Τμήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής, εισηγείται έως τη 15η Ιανουαρίου εκάστου έτους αναφοράς προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και λοιπούς το αρχικό ποσό της ανταμοιβής που αντιστοιχεί ανά φορέα, το οποίο καθορίζεται επί του συνολικού ποσού.
  • Έως το τέλος Φεβρουαρίου του έτους που έπεται του έτους αναφοράς οι φορείς ενημερώνουν το πληροφοριακό σύστημα για την υποστήριξη της στοχοθεσίας και αξιολόγησης.
  • Η επιλογή των δικαιούχων υπαλλήλων διενεργείται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης, της οποίας οι οργανικές μονάδες εμπλέκονται στην πλήρη επίτευξη του επιλεγέντος προς ανταμοιβή στόχου.
  • Το 40% του τελικού ποσού ανταμοιβής όπως προκύπτει κατανέμεται υποχρεωτικώς ισομερώς μεταξύ των δικαιούχων του παρόντος, ενώ το υπόλοιπο (60%) κατανέμεται σε συνάρτηση με την προσφορά εκάστου δικαιούχου στη λειτουργία και στο έργο της υπηρεσίας σε σχέση με την επίτευξη των στόχων.
  • Το ποσό της ανταμοιβής δικαιούχου υπαλλήλου καταβάλλεται ως εφάπαξ ποσό ετησίως.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή