Ξεπούλημα στις ασιατικές αγορές – Νέα πτώση για το πετρέλαιο

Νέοι φόβοι για ύφεση μετά τη βουτιά των αγορών σε Ασία και ΗΠΑ

Οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν βουτιά την Τετάρτη, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ιαπωνικό Nikkei, ακολουθώντας το ξεπούλημα που καταγράφηκε στις αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας την Τρίτη, ενώ τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ πυροδότησαν νέους φόβους για ύφεση.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 4,15%, ενώ η Topix υποχώρησε 3,55%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 3,05%, με τους γίγαντες τσιπ Samsung Electronics και SK Hynix να υποχωρούν κατά 3,59% και 7,72% αντίστοιχα.

Στη Wall Street, η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia σημείωσε απώλειες 9% στις παρασύροντας και άλλες μετοχές του κλάδου, όπως της Intel, της AMD και της Marvell.
Ξεχωριστά, ο δείκτης μεταποίησης ISM για τον Αύγουστο έφτασε στο 47,2% για τον μήνα, αυξημένος κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο, αλλά κάτω από το 47,9% που αναμενόταν. Ο δείκτης μετρά το ποσοστό των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση, επομένως οτιδήποτε κάτω του 50% αντιπροσωπεύει συρρίκνωση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,23% έναντι του γεν, στα 145,12 γεν ανά δολάριο. Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν κατά 0,55%, στα 69,8 δολάρια το αμερικανικό αργό και στα 73 το μπρεντ ανά βαρέλι.