Χατζηδάκης: «Μπορούμε να δώσουμε 3 δισ. ευρώ παραπάνω από πέρυσι – Δεν είμαστε θαυματοποιοί»

«Δεν είμαστε θαυματοποιοί, αλλά δουλεύουμε για να λυθούν τα προβλήματα της ακρίβειας και του πληθωρισμού», επανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών.

Χατζηδάκης: «Μπορούμε να δώσουμε 3 δισ. ευρώ παραπάνω από πέρυσι – Δεν είμαστε θαυματοποιοί»
EUROKINISSI.
1'

«Το φαινόμενο του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο. Από εδώ και πέρα, είναι σε αποδρομή, θα εξασθενεί και τα πράγματα θα αρχίσουν να ομαλοποιούνται. Τα πράγματα δεν θα γυρίσουν, όμως, στο επίπεδο όπου ήταν πριν. Η Ελλάδα είναι ελαφρά κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε αρχικά ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας για την ακρίβεια σε σημερινή (04/09) συνέντευξη στο MEGA.

«Η ενίσχυση των εισοδημάτων θα είναι μία από τις βασικές γραμμές του Πρωθυπουργού στην ομιλία του, στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δεν θέλουμε να λέμε και να κάνουμε πράγματα, για τα οποία θα ντρεπόμαστε αύριο – μεθαύριο.

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα παρουσιασθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, εστιάζοντας στην επίλυση του δημογραφικού, μεταξύ άλλων. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε την πολιτική της δημοσιονομικής σταθερότητας. Να μην ξοδέψουμε περισσότερα, για να μη χρεωθεί ξανά η χώρα», υπογράμμισε ακόμη.

«Μπορούμε να δώσουμε 3 δισ. ευρώ παραπάνω από πέρυσι»

«Συγκεκριμένα, 1 δισ. ευρώ θα δοθεί για τα επόμενα κυβερνητικά μέτρα. Άλλο 1 δισ. ευρώ θα δοθεί στους συνταξιούχους. Ακόμη, 850 εκατ. ευρώ θα πάνε στην Άμυνα. Θα υπάρξει και ένα περιθώριο για αυξήσεις, της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ. Θα δείτε μέτρα και πρωτοβουλίες τόσο για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα καλύπτουν όλες τις κοινωνικές ομάδες», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή