Απαλλαγή φόρου στα ενοίκια για να ανοίξουν περίπου 200.000 διαμερίσματα

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση, εν όψει ΔΕΘ, για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Απαλλαγή φόρου στα ενοίκια για να ανοίξουν περίπου 200.000 διαμερίσματα
EUROKINISSI.
1'

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εφετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που «καίνε» τα νοικοκυριά, είναι και η στεγαστική κρίση, με τις τιμές των ενοικίων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το μέτρο της απαλλαγής φόρου εισοδήματος από ενοίκια για τους ιδιοκτήτες που έχουν σήμερα κλειστά ακίνητα και θα τα ανοίξουν για μακροχρόνια μίσθωση (υπολογίζονται σε περίπου 200.000), σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Το μέτρο – έκπληξη αφορά απαλλαγή φόρου για το εισόδημα από ενοίκια για συγκεκριμένη χρονική περίοδο –για παράδειγμα, δύο έως τρία χρόνια– εφόσον ο ιδιοκτήτης ανοίξει το κλειστό του διαμέρισμα και το διαθέσει σε μακροχρόνια μίσθωση.

Η φορολογική κλίμακα για το εισόδημα από ενοίκια αρχίζει από εισαγωγικό κλιμάκιο ύψους 15% για τα πρώτα 12.000 ευρώ, ενώ, για κάθε επιπλέον εισόδημα και μέχρι τα 35.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής φθάνει στο 35%. Επιπλέον αυτού του φόρου επιβάλλεται και ο ΕΝΦΙΑ.

Το σχέδιο προβλέπει για τα κλειστά ακίνητα που θα βρεθούν στην αγορά –τα οποία σήμερα, όμως, είναι δηλωμένα ως κλειστά στην ΑΑΔΕ– να επιβάλλεται μηδενικός φόρος για τα πρώτα δύο ή τρία χρόνια για το εισόδημα από ενοίκια, ως κίνητρο να ανοίξουν και να ενοικιασθούν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή