Καταγγελία στο Newsbomb.gr: «Μου κατέσχεσαν την... ακατάσχετη σύνταξη λόγω ασφαλιστικών εισφορών»

Την παρανομία των Αρχών που ανακάλυψαν λόγω ολικής παρακράτησης της σύνταξής του, για ασφαλιστικές εισφορές προ 25ετίας, καλείται να λύσει... μόνος του, ένας συνταξιούχος του ΝΑΤ, και μέχρι να βγάλει άκρη, θα πρέπει να επιβιώνει με... 0,15 ευρώ τον μήνα!

Καταγγελία στο Newsbomb.gr: «Μου κατέσχεσαν την... ακατάσχετη σύνταξη λόγω ασφαλιστικών εισφορών»
2'

Μια απίστευτη καταγγελία υποβλήθηκε στο Newsbomb.gr, που αφορά στη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένας συνταξιούχος, ο οποίος είδε ξαφνικά όλο του το εισόδημα να περικόπτεται στα... 0,15 ευρώ τον μήνα!

Ο λόγος, οι παρακρατήσεις στις οποίες προέβη το ταμείο του, για ασφαλιστικές εισφορές που δεν αποδόθηκαν το... 2000! Και για τις οποίες, φυσικά, ο ίδιος δεν ήταν ενήμερος... Μάλιστα, όπως προκύπτει οι αρχές παρανομούν στους νόμους των ίδιων των... αρχών, καθώς οι συντάξεις και οι μισθοί μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ είναι ακατάσχετοι!

Το πρόβλημα μάλιστα -την παρανομία δηλαδή- την αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι, ωστόσο το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να παροτρύνουν τον συνταξιούχο να προβεί σε νομικές ενέργειες για να βρει το δίκιο του!

Ο Γιάννης Ρωμάης πλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς είδε το ποσό που λαμβάνει για τη σύνταξή του - 943,06 ευρώ- να εκμηδενίζεται. Ο ίδιος έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ενημερώνοντας και τον Συνήγορο του Πολίτη.

parakratisi.jpg

Όπως εξηγεί στο Newsbomb.gr, κατέσχεσαν την κυρία σύνταξη του ποσού 943,06 ευρώ την οποία λαμβάνει από το ΝΑΤ ως ναυτικός από το 2010.

«Η αιτιολογία ήταν ότι έχω οφειλές σε ασφαλιστικους οργανισμούς από το 2000, προ 25ετιας δηλαδή. Απευθύνθηκα στο ΝΑΤ τονίζοντας τους ότι οι συντάξεις και οι μισθοί είναι ακατάσχετοι μέχρι ποσού 1250 ευρώ βάσει του άρθρου 2 του νόμου 4336/2015 και του άρθρου 31 του ΚΕΔΕ, και μου απάντησαν ότι μολονότι γνωρίζουν το νόμο και θεωρούν παράνομη την παρακράτηση, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα,αλλά θα πρέπει εγώ να κινηθώ νομικά για τη άρση αυτής της αυθαιρεσίας! Δηλαδή, παραβιάζεται επίσημα από το κράτος ο νόμος και θα πρέπει εγώ να κινηθώ νομικά και μέχρι τότε τους είναι αδιάφορο πως θα ζήσω!», αναφέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμα συνταξιούχοι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
19:55ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Κέρκυρα