Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Hub 26, μία επένδυση 80 εκατ. ευρώ στη δυτική είσοδο της πόλης

Παρόντες ο Πρωθυπουργός και πλήθος κυβερνητικών στελεχών

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Hub 26, μία επένδυση 80 εκατ. ευρώ στη δυτική είσοδο της πόλης
INTIME.
3'

Την αρχή μιας νέας εποχής για τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο μεγάλης κλίμακας επιχειρηματικό βιοκλιματικό πάρκο της Βόρειας Ελλάδας, που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για το Hub 26, έναν καινοτόμο χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας για εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης τα προηγούμενα χρόνια, «σήμερα με το λαμπρό, καινοτόμο, σύγχρονης τεχνολογίας βιοτεχνολογικό πάρκο, αλλάζει μορφή», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, που απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η δυτική Θεσσαλονίκη, όπως όλη η Θεσσαλονίκη, αλλάζει και πηγαίνει μπροστά, γιατί το μήνυμα αυτής της παράταξης και του πρωθυπουργού, είναι ότι ενώνουμε με τις προσπάθειές μας για να πηγαίνουν όλοι μπροστά, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα ενίσχυσης και ανασυγκρότησης όλων των βιομηχανικών πάρκων στη χώρα, 45 εκατομμυρίων ευρώ, τη μερίδα του λέοντος του οποίου κατέχει το βιομηχανικό πάρκο της Σίνδου.

«Είναι πολύ σημαντικό για μας να βλέπουμε ένα δυναμικό αποτύπωμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να έρχεται σε μία περιοχή που έχει μπει σε μία τροχιά, που πρέπει να επιταχύνουμε την αναβάθμισή της», είπε από την πλευρά του, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Το Hub26 είναι έργο της OURANIA Α.Ε., κοινοπρακτικό σχήμα των DIMAND S.A. και PRODEA Investments. «Μαζί κάναμε μία επένδυση περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ, φτιάξαμε πέντε κτήρια τα οποία έχουν 25.000 μέτρα ανωδομή, τα οποία εμπορικά είναι όλα πετυχημένα, καθώς είναι είτε πουλημένα, είτε νοικιασμένα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της OURANIA Δημήτρης Ανδριόπουλος και αναφέρθηκε τόσο στην Παρευξείνια Τράπεζα, όσο και άλλες μεγάλες εθνικές ή πολυεθνικές εταιρείες, που πρόκειται να στεγαστούν εκεί. Ανάμεσα τους είναι και μία πολυεθνική αμερικάνικη εταιρεία, εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που θα ανοίξει γραφείο στη Θεσσαλονίκη με 700 υπαλλήλους, αλλά και δύο ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank και η Πειραιώς. «Αυτό το έργο είναι ο τρόπος που θέλαμε ως DIMAND να συστηθούμε στην πόλη», κατέληξε ο κ. Ανδριόπουλος.

Το Hub26, σε συνδυασμό με το Μουσείο Ολοκαυτώματος, που πρόκειται να γίνει στην περιοχή, τις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και την αξιοποίηση του ιστορικού ακινήτου της πρώην ζυθοποιίας fix, αλλά και τη γειτονική έκταση 125 στρεμμάτων του ΟΣΕ, έρχονται να συμπληρώσουν το ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία της εταιρείας για τη δωρεά της μελέτης ανάπλασης της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, που θα συνδέει τα διάφορα σημεία με το κέντρο της πόλης.

Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το παρών ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης, ενώ παρευρέθηκε και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή