Ακίνητα: Απαλλαγή φόρου εισοδήματος για τις «κλειστές» κατοικίες - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όσα είπε ο Χρίστος Δήμας

Ακίνητα: Απαλλαγή φόρου εισοδήματος για τις «κλειστές» κατοικίες - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
1'

Σε μια σειρά συνεντεύξεων θα αναλυθεί η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη εξ αυτών, ο Χρίστος Δήμας ανέφερε ότι έχουμε καλύτερη εισπραξιμότητα των εσόδων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν οι μειώσεις φόρων.

Τόνισε πως θα υπάρξει απαλλαγή φόρου εισοδήματος για τα κενά ακίνητα. Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 έως τέλος του 2025 για μετατροπή σε μακροχρόνια μίσθωση.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

-Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%, 0,5 % από εισφορές εργαζομένων και 0,5% εισφορές εργοδοτών του κλάδου υγείας.

-Πλήρης κατάργηση τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες, κόστος στα 120 εκ. ευρώ. Παραμένει μόνο για νομικά πρόσωπα και υποκαταστήματα

-Μείωση 50% τεκμαρτού εισοδήματος για οικισμούς 500 κατοίκων , τώρα γίνεται για κοινότητες έως 1500 κατοίκους . Σημαντικό μέτρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες της επαρχίας.

-Το κριτήριο του μέγιστου μισθού ήταν στην αρχή μεταφέρεται στο τέλος

-Αναπροσαρμογή του μέσου τζίρου των ΚΑΔ, άρα μειώνεται το ποσό επιβολή επί του τζίρου

-Μονιμοποίηση επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

-Απαλλαγή φόρου εισοδήματος για τα κενά ακίνητα. Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 έως τέλος του 2025 για μετατροπή σε μακροχρόνια μίσθωση

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ 20% για κατοικίες που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές.

-Επεκτείνουμε το κομμάτι της Golden VisA για όσους επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις ποσό τουλάχιστον 250.000 και δημιουργούν τουλάχιστον δύο θέσεις εργασίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή