Πρόβλημα και στην Αλεξανδρούπολη με τα Airbnb – «Εξαφανίζεται» η φοιτητική στέγη

Δυσεύρετα έχουν γίνει πλέον τα ελεύθερα διαμερίσματα και σπίτια (και) στην Αλεξανδρούπολη, ελέω… βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πρόβλημα και στην Αλεξανδρούπολη με τα Airbnb – «Εξαφανίζεται» η φοιτητική στέγη
Δήμος Αλεξανδρούπολης.
1'

Η φοιτητική ζωή στην Αλεξανδρούπολη αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, που συνδυάζει τις σπουδές με την εξερεύνηση νέων κόσμων και τη δημιουργία αναμνήσεων. Πρόκειται για μία πραγματικά χαρισματική περιοχή, η οποία διαθέτει όλα τα προνόμια μίας ξεχωριστής τοποθεσίας.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι φοιτητές απολαμβάνουν ένα δυναμικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον, όπου η φιλοξενία συναντά την πολιτιστική ποικιλία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εντοπίζεται ένα βασικό πρόβλημα. Η βραχυχρόνια μίσθωση έχει «καταλάβει» τα περισσότερα σπίτια και διαμερίσματα, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την εύρεση κατοικίας υποψήφιων φοιτητών.

Σύμφωνα με τον μεσίτη, Αλέξανδρο Γερασούδη, «υπάρχει πλέον μεγάλο πρόβλημα εύρεσης στέγης τόσο για τους φοιτητές όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πόλη, καθώς έχει καταληφθεί μεγάλο μέρος των διαθέσιμων διαμερισμάτων αλλά και καταστημάτων και γραφείων».

Επιπλέον, οι τιμές έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς «ένα δυάρι που νοικιαζόταν τα προηγούμενα χρόνια για 300 ευρώ, έχει φτάσει πλέον τα 450 ευρώ», σημείωσε ακόμη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή