Δημόσιοι υπάλληλοι: Αυτά είναι τα μέτρα για την αύξηση στους μισθούς τους

Η κυβέρνηση έχει στόχο ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ το 2027. Έτσι, υπολογίζεται ότι οι μισθοί στο Δημόσιο θα αυξηθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια κατά 100 ευρώ
INTIME NEWS

Με έξι μέτρα η κυβέρνηση έχει στόχο να ενισχύσει τα εισοδήματα 700.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα γίνονται γνωστά, με τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο είναι σχεδόν ίδιος. Έτσι, προβλέπεται να συνδεθούν οι δύο ώστε να συμβαδίζουν στο εξής:

  • Αν δηλαδή την Πρωταπριλιά ο κατώτατος μισθός αυξηθεί κατά 40 ευρώ στα 870 ευρώ, θα αυξηθεί 20 ευρώ ο εισαγωγικός στο Δημόσιο για να τον «πιάσει».

Αυξήσεις θα γίνουν και στα επόμενα κλιμάκια για να διατηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των υπαλλήλων με διαφορετικά χρόνια υπηρεσίας και διαφορετικούς βαθμούς.

Η κυβέρνηση πάντως έχει στόχο ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ το 2027. Έτσι, υπολογίζεται ότι οι μισθοί στο Δημόσιο θα αυξηθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια κατά 100 ευρώ.

Επίδομα επίτευξης στόχων

Το επίδομα επεκτείνεται σε όλο το Δημόσιο (ακόμη και περιφέρειες και δήμους ). Το επίδομα θα φτάνει το 15% του ετήσιου μισθού και θα μπορούν να το διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν μέρος στην αξιολόγηση.

Νυχτερινή αποζημίωση ενστόλων

Η ωριαία αποζημίωση αυξάνεται από τα 2,77 ευρώ στα 3,33%, μια αύξηση δηλαδή 20%. Ανά υπηρεσία τα «νυχτερινά» ποικίλλουν από 10 έως 64 ώρες το μήνα. Ένας ένστολος με 64 ώρες υπολογίζεται ότι θα έχει μια αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές του της τάξης των 22 ευρώ (36 ευρώ μεικτά).

Οι ένστολοι ωφελούνται και από το μέτρο των οριζόντιων αυξήσεων.

Σχετικές ειδήσεις