Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα τρία νέα προνόμια που αποκτούν

Στήριξη των τριτέκνων και πολυτέκνων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ

Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα τρία νέα προνόμια που αποκτούν
pexels
2'

Οι τρίτεκνοι και οι οικογένειες που λαμβάνουν επιδόματα αναδεικνύονται στους μεγάλους κερδισμένους των νέων μέτρων στήριξης της οικογένειας, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Με στόχο την ενίσχυση των μεγάλων οικογενειών και την αύξηση της γεννητικότητας, τα μέτρα περιλαμβάνουν αυξήσεις σε επιδόματα, φορολογικά κίνητρα, καθώς και σημαντικές διευκολύνσεις για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Αυξήσεις σε Επιδόματα

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της 88ης ΔΕΘ επιπλέον την αύξηση τριών επιδομάτων που παρέχονται από τον ΟΠΕΚΑ, τα οποία αφορούν:

  • Το επίδομα παιδιού, με στοχευμένες αυξήσεις που θα ευνοήσουν κυρίως τις χαμηλότερες κατηγορίες εισοδήματος.
  • Το επίδομα στεγαστικής συνδρομής, που θα ενισχύσει τη στήριξη των οικογενειών σε ανάγκη.
  • Το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο είχε ήδη αυξηθεί κατά 8% τον Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αυξήσεις αυτές δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, καθώς αρκετοί πολίτες έχουν χάσει τις παροχές λόγω αυξημένων εισοδημάτων. Οι αλλαγές στα επιδόματα θα γίνουν με αυστηρότερα και δικαιότερα κριτήρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι κατευθύνονται σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ η αναζήτηση εργασίας θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για τη λήψη των παροχών.

Στήριξη των τριτέκνων και πολυτέκνων

Σημαντικές αλλαγές αφορούν τους τρίτεκνους, καθώς πλέον δεν θα χάνουν την ιδιότητά τους με την ενηλικίωση των παιδιών τους. Αυτό θα διευκολύνει μεταξύ άλλων και τη στρατιωτική θητεία. Επιπλέον, τα προνόμια των τριτέκνων θα εναρμονιστούν με αυτά των πολυτέκνων, δίνοντας τη δυνατότητα για:

  • Προσλήψεις στο Δημόσιο,
  • Μεταγραφές φοιτητών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια,
  • Συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε τη σημασία αυτών των μέτρων για την ενίσχυση των μεγάλων οικογενειών, επισημαίνοντας ότι αυτά θα στηρίξουν τις οικογένειες που προσπαθούν να ισορροπήσουν τις οικονομικές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή