Στα χέρια της UniCredit το 9% της Commerzbank

Σχεδόν το ήμισυ της συμμετοχής αγοράστηκε από το γερμανικό δημόσιο που έβγαλε το σχετικό «πωλητήριο»

Στα χέρια της UniCredit το 9% της Commerzbank
1'

Mερίδιο 9% στη γερμανική Commerzbank απέκτησε η ιταλική UniCredit, η οποία θα διερευνήσει ευκαιρίες δημιουργίας αξίας για όλους τους μετόχους και στις δύο τράπεζες.

Η αγορά από τηδεύτερη μεγαλύτερητράπεζατης Ιταλίας μεριδίου στην Commerzbank καθιστά την UniCredit έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της γερμανικής τράπεζας και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των τελευταίων χρόνων πως η ιταλική τράπεζα θα μπορούσε να ενδιαφέρεται να εξαγοράσει πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας.

Σχεδόν το ήμισυ της συμμετοχής αγοράστηκε από το γερμανικό δημόσιο που έβγαλε το σχετικό «πωλητήριο», με το υπόλοιπο μερίδιο να αποκτάται μέσω της αγοράς.
Η τιμή αγοράς ήταν 13,20 ευρώ ανά μετοχή για τις περίπου 53,1 εκατ. μετοχές που έβγαλε προς πώληση το Βερολίνο με αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται σε 702 εκατ. ευρώ.

«Η UniCredit θα υποβάλει ρυθμιστικές καταθέσεις για εξουσιοδότηση για να υπερβεί δυνητικά το 9,9% της Commerzbank εάν και όταν χρειαστεί», ανέφερε η UniCredit.
«Αυτή η πρώτη μερική πώληση του μεριδίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προαναγγέλλει την ολοκλήρωση της επιτυχημένης σταθεροποίησης και συνεπώς την έξοδο» από την Commerzbank, δήλωσε η Γερμανίδα επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικών Εύα Γκρούνβαλντ. «Η Commerzbank έδειξε ότι στέκεται και πάλι γερά στα δικά της πόδια» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή