«Σπίτι μου 2»: Αυτά είναι τα νέα εισοδηματικά κριτήρια – Τι θα γίνει με παλαιότητα και τετραγωνικά

Αλλάζουν τα κριτήρια για τους δικαιούχους του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Σπίτι μου».

«Σπίτι μου 2»: Αυτά είναι τα νέα εισοδηματικά κριτήρια – Τι θα γίνει με παλαιότητα και τετραγωνικά
INTIME.
1'

Το β’ τρίμηνο του 2025 θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», το οποίο θα απευθύνεται σε 15.000 ανθρώπους έως 50 ετών, όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το κόστος της δεύτερης πράξης του προγράμματος ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα «αντληθούν» από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Newsbomb.gr, στάθηκε στις δύο βασικές διαφορές του «Σπίτι μου 2». Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ανεβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια:

  • Από 16.000 ευρώ στα 20.000 ευρώ για ένα άτομο.
  • Από 20.000 ευρώ σε 26.000 ευρώ για ένα ζευγάρι.
  • 4.000 ευρώ ανά παιδί και 5.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση τόσο αναφορικά με το μέγεθος των ακινήτων (τετραγωνικά μέτρα) για τα οποία θα χορηγούνται δάνεια, όσο και την παλαιότητα των κατοικιών.

Αύριο (12/09, 11:30), θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με θέμα την εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό ζήτημα, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς. Τη συνέντευξη θα συντονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή