Σε αναμμένα κάρβουνα το Βερολίνο λόγω Commerzbank – Ετοιμη για όλα η UniCredit

Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, έχει know how στην πραγματοποίηση deal και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η UniCredit θέλει να γίνει η «Τράπεζα για την Ευρώπη»

Σε αναμμένα κάρβουνα το Βερολίνο λόγω Commerzbank – Ετοιμη για όλα η UniCredit
1'

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Commerzbank AG επανεξετάζει την αμυντική στρατηγική της, καθώς προετοιμάζεται για μια πιθανή προσέγγιση εξαγοράς από την UniCredit.

Η γερμανική τράπεζα, η οποία ξαφνιάστηκε από την αποκάλυψη ότι η UniCredit απέκτησε μερίδιο 9% σε αυτή, προχωρά τώρα σε προληπτικές κινήσεις, προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπη με την πλήρη εξαγορά της από τον ιταλικό ανταγωνιστή της.

Οι εκπρόσωποι των Εργατικών αναμένεται να καταβάλουν συντονισμένη προσπάθεια για να οικοδομήσουν πολιτική υποστήριξη για την απόρριψη της προσέγγισης, είπε στο Bloomberg, άτομα ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας ιδιωτικά θέματα.

Η Goldman Sachs Group Inc. ενεργεί ως σύμβουλος άμυνας της Commerzbank, ανέφερε άτομο που γνωρίζει το θέμα. Ένας εκπρόσωπος της Commerzbank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι κινήσεις καταδεικνύουν πως η Commerzbank βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας, παρόλο που τα ρυθμιστικά και πολιτικά εμπόδια σημαίνουν ότι οι μεγάλες τραπεζικές συγχωνεύσεις παραμένουν δύσκολο να πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, έχει know how στην πραγματοποίηση deal και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η UniCredit θέλει να γίνει η «Τράπεζα για την Ευρώπη».

Η Commerzbank θεωρείται από καιρό ως κατάλληλη για την UniCredit, δεδομένου του μεγέθους της στη Γερμανία και των δραστηριοτήτων της στην Πολωνία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή