Τρεις μήνες διορία για όσους θέλουν να βάλουν το σπίτι τους στο Airbnb

Η εφαρμογή της απαγόρευσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων στα τρία πρώτα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας αναβάλλεται για τρεις μήνες.
INTIME.

Περιθώριο τριών μηνών θα δοθεί τελικά στους κατόχους ιδιοκτησιών που διατίθενται σε πλατφόρμες τύπου Airbnb στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων πριν απαγορευθουν οι νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.

Η εξαγγελία του μέτρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ προκάλεσε αντιδράσεις και γκρίνιες, με αποτέλεσμα τελικά να υπάρξει μια αναπροσαρμογή του χρόνου στον οποίο θα εφαρμοσθεί το μέτρο.

Η αναπροσαρμογή έχει στόχο ιδιοκτήτες που ήταν σε διαδικασίες παραδείγματος χάριν ανακαίνισης των διαμερισμάτων τους να έχουν το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσουν την «επενδυσή» τους, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει εάν ο «κόφτης ήταν άμεσος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος ρωτήθηκε σχετικά στο Action 24 και απάντησε ότι «κάποιοι έχουν ρίξει ένα σκασμό λεφτά, δεν μπορείς από την μία ημέρα στην άλλη να του απαγορέψεις το δικαίωμα του».

Σημειώνεται ότι για όλα τα θέματα που αφορούν τις αλλαγές στην αγορά ακινήτων (για Golden Visa, Airbnb, κλειστά διαμερίσματα κλπ) θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Σχετικές ειδήσεις