Oι Γερμανοί πουλάνε ολόκληρη την Commerzbank; Τρίβουν τα χέρια τους οι Ιταλοί

Γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε πως το Βερολίνο είναι έτοιμο να θέσει προς διάθεση και το υπόλοιπο ποσοστό της Commerzbank

Γερμανία
The Associated Press
1'

Η κίνηση – έκπληξη της UniCredit να αποκτήσει το 9% της Commerzbank και το ενδεχόμενο πλήρους της γερμανικής τράπεζας από την ιταλική, έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Κι ενώ οι εργαζόμενοι στην Commerzbank αντιδρούν έντονα στην προοπτική εξαγοράς από τους Ιταλούς, δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει πως Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνομιλίες με τη UniCredit, για την πώληση και του πώληση και του υπόλοιπου ποσοστού που κατέχει το δημόσιο στην Commerzbank.

Γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε πως το Βερολίνο είναι έτοιμο να θέσει προς διάθεση και το υπόλοιπο ποσοστό της Commerzbank.

Οι συνομιλίες, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά, είναι μια σημαντική εξέλιξη στην πιθανή εξαγορά μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας από ξένο ίδρυμα. Η UniCredit πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Αντρέα Ορσέλ δήλωσε ότι «θα συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα δει εάν υπάρχει η βάση για μια συμφωνία», επισημαίνοντας το ενδιαφέρον του να αγοράσει μεγαλύτερο μέρος του κρατικού μεριδίου τα γερμανικής τράπεζες σε περίπτωση που είναι προς πώληση.

Η γερμανική πηγή ανέφερε ότι εναπόκειται στις τράπεζες να αποφασίσουν τι θέλουν και ότι η κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη σε μία συνένωση δυνάμεων, αλλά αναγνώρισε την αντίθεση της τράπεζας.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες της Commerzbank. Υπάρχει προφανώς μια έντονη αντίδραση από το εργατικό δυναμικό», σημείωσε το άτομο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή