Θα πούμε το λάδι...λαδάκι: Τι λένε οι παραγωγοί, από τι θα εξαρτηθεί η τιμή

Η τιμή του ελαιολάδου θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις του καιρού τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

Θα πούμε το λάδι...λαδάκι: Τι λένε οι παραγωγοί, από τι θα εξαρτηθεί η τιμή
TZEKAS-LEONIDAS
1'

Συναγερμός έχει σημάνει στον αγροτικό κόσμο για την νέα παραγωγή ελαιολάδου και κατ΄επέκτασιν την πορεία των τιμών του φετινού λαδιού.

Ο κ. Μύρων Χιλετζάκης, ελαιοπαραγωγός και αντιπρόεδρος της ένωσης αγροτικού συνεταιρισμού Ηρακλείου, μίλησε στο MEGA για την τιμή του λαδιού.

«Η Ελλάδα είχε έναν ελαφρύ χειμώνα, αυτός ο χειμώνας έφερε ένα θερμό καλοκαίρι και το θερμό καλοκαίρι μας κάνει να κάνουμε τον απολογισμό της ελιάς, του λαδιού. Αν βρέξει και μαζέψουν οι παραγωγοί το λάδι, θα έχουμε αποκλιμάκωση των τιμών. Αν δε βρέξει, τα δέντρα θα είναι αφυδατωμένα και ξηρά και δεν πρόκειται να μαζευτεί το λάδι και θα το πούμε λαδάκι. Διαφορετικά θα δούμε μια κατάσταση όπως και πέρσι», είπε αρχικά.

«Η τιμή στον παραγωγό σήμερα κυμαίνεται στα 7-8 ευρώ. Δεν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες Φέτος Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν δε δούμε τις εξελίξεις του καιρού τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Στον καταναλωτή – με 7,5 ευρώ στον παραγωγό – θα φτάσει εκεί τα 12-15 ευρώ. Αν δεν βρέξει δεν ξέρουμε πού θα φτάσει η τιμή», τόνισε ο κ. Χιλετζάκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή