Πτωχεύει η Tupperware - Καταρρέει η μετοχή

Η εταιρεία σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία

Πτωχεύει η Tupperware - Καταρρέει η μετοχή
1'

Η Tupperware Brands ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας, μετά από μια μακροχρόνια προσπάθεια να αναζωογονήσει την επιχείρηση εν μέσω φθίνουσας ζήτησης.

Η εταιρεία οικιακών ειδών, η οποία έχει ιστορία 100 ετών, σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και προσέλαβε νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, είπαν οι άτομα, που ζήτησαν ανωνυμία για να συζητήσουν τις εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από τον χημικό Earl Tupper, η δημοτικότητα της εταιρείας εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950 καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς έκαναν «πάρτι Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, καθώς αναζητούσαν ενδυνάμωση και ανεξαρτησία.

Η πανδημία COVID-19 έδωσε ώθηση στις πωλήσεις από οικογένειες που έμειναν στο σπίτι, μαγείρευαν περισσότερο και παρήγαγαν πολλά υπολείμματα. Οι πωλήσεις μειώθηκαν τα τελευταία τρίμηνα, μετά το τέλος του lockdown.

Η Tupperware σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία, αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και προσέλαβε νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, ανέφερε το Bloomberg News τη Δευτέρα.

Οι προετοιμασίες για την πτώχευση ακολουθούν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης χρέους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή