Κίνηση ματ από το αφεντικό της UniCredit – Ζητά άδεια από ΕΚΤ για το 30% της Commerzbank

Η ιταλική εφημερίδα Messaggero αποκάλυψε για πρώτη φορά το σχέδιο της UniCredit να καταθέσει αίτημα στην ΕΚΤ

Κίνηση ματ από το αφεντικό της UniCredit – Ζητά άδεια από ΕΚΤ για το 30% της Commerzbank
Associated Press
2'

Αδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αύξηση του μεριδίου της έως και 30% στην Commerzbank πρόκειται να ζητήσει η UniCredit, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Αντρέα Ορσέλ επιδιώκει πιθανή εξαγορά της τράπεζας.

Η ιταλική τράπεζα πιθανότατα θα καταθέσει την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είναι η κορυφαία ρυθμιστική αρχή για τις τράπεζες της ζώνης του ευρώ, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η κίνηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η UniCredit θα καταλήξει να φτάσει αυτό το όριο ή ακόμη και να αγοράσει επιπλέον μετοχές, είπε το άτομο, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Η προσέγγιση με την ΕΚΤ θα έφερνε το αφεντικό της UniCredit πιο κοντά στην πλήρη εξαγορά του γερμανικού δανειστή, δεδομένου ότι η επίτευξη ενός τέτοιου μεριδίου σημαίνει ότι μια εταιρεία πρέπει να υποβάλει προσφορά για την τράπεζα σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία. Αξιωματούχοι της ΕΚΤ, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ, έχουν κάνει θετικά σχόλια για την πιθανή συμφωνία, καθώς θα μπορούσε να εκπληρώσει μακροχρόνιες επιδιώξεις για πραγματοποίηση μεγάλων διασυνοριακών συγχωνεύσεων.

Η UniCredit αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι απέκτησε ένα μερίδιο 9% στην Commerzbank, με τον Ορσέλ να λέει στη συνέχεια σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg ότι η πλήρης εξαγορά της Commerzbank είναι μια επιλογή..

Η ιταλική εφημερίδα Messaggero αποκάλυψε για πρώτη φορά το σχέδιο της UniCredit να καταθέσει αίτημα στην ΕΚΤ. Η UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όταν ρωτηθηκε από το Bloomberg.

Η υποβολή αιτήματος αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης της τράπεζας την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την πρόθεσή της να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή να υπερβεί το όριο του 10%, είπε ένα άτομο που γνωρίζει.

«Η UniCredit θα υποβάλει αίτημα στην ΕΚΤ για λάβει έγκριση προκειμένου υπερβεί δυνητικά το 9,9% της Commerzbank εάν και όταν κριθεί απαραίτητο», δήλωσε η ιταλική τράπεζα σε δελτίο τύπου. Αυτό θα παρείχε «ευελιξία» στην προσέγγιση της UniCredit στην επένδυσή της στην Commerzbank.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή