«Αναβαθμίζω το σπίτι μου»: Ανακαίνιση κατοικίας με άτοκα δάνεια - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Λόγω της χωρίς κριτήρια πρόσβασης στο πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα εγκριθούν κατά προτεραιότητα

«Αναβαθμίζω το σπίτι μου»: Ανακαίνιση κατοικίας με άτοκα δάνεια - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
Φωτογραφία αρχείου
1'

Άτοκα δάνεια μέχρι και 25.000 ευρώ, για ανακαινίσεις οικίας χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και άλλες υποχρεώσεις για 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, θα προσφέρει το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου», το οποίο αναμένεται να αρχίσει να τρέχει από τον Ιανουάριο του 2025, μαζί με το «Σπίτι μου 2».

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, λόγω της χωρίς κριτήρια πρόσβασης στο πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα εγκριθούν κατά προτεραιότητα. Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να μπορέσουν να κάνουν πρώτοι - ή από τους πρώτους - αίτηση για να έχουν πιθανότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου»

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 400 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 300 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από το κομμάτι των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και 100 εκατ. ευρώ θα είναι το ποσό με το οποίο θα συμμετέχουν οι εμπορικές τράπεζες.

Τα δάνεια θα είναι από 5.000 μέχρι και 25.000 ευρώ με επιδοτούμενους τόκους και θα έχουν διάρκεια από 3 μέχρι και 7 χρόνια.

Η ένταξη στο πρόγραμμα, όπως επισημαίνει στο δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, προϋποθέτει ότι ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι ιδιοκτήτης, συνιδιοκτήτης ή να διατηρεί εμπράγματα δικαιώματα (π.χ. ψιλή κυριότητα, επικαρπία).

Με βάση το πρόγραμμα ο δικαιούχος μπορεί να αναβαθμίσει ένα ακίνητο που έχει στην κατοχή του, ανεξάρτητα αν είναι κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία. Επίσης, θα πρέπει να είναι ενήμερος σε τυχόν υποχρεώσεις απέναντι σε ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το Δημόσιο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή