Υπέβαλε και επίσημα αίτηση πτώχευσης η Tupperware

Η ιστορική επιχείρηση υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11, για προστασία από τους πιστωτές

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε και επίσημα η Tupperware Brands Corp, καθώς η εταιρεία παρουσίαζε επί πολλά έτη πτώση των πωλήσεων, η οποία φρέναρε μόνο κατά τη διάρκεια του κορονοϊού.

Η ιστορική επιχείρηση υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11, για προστασία από τους πιστωτές. Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα θα ζητήσει την άδεια του δικαστηρίου για να ξεκινήσει μια διαδικασία πώλησης της επιχείρησης, ενώ σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

«Τα τελευταία αρκετά χρόνια, η οικονομική θέση της εταιρείας έχει επηρεαστεί σοβαρά από το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Laurie Goldman σε δελτίο Τύπου.

Η εταιρεία διαθέτει 1 δισ. δολάρια σε εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε εκτιμώμενες υποχρεώσεις, σύμφωνα με τη αίτηση πτώχευσης στο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Ντέλαγουερ.

Η Tupperware κατέβαλλε εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια προσπάθειες να σταθεί στα πόδια της, αφού ανέφερε πτώση των πωλήσεων για έξι συνεχόμενα τρίμηνα από το τρίτο τρίμηνο του 2021, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός συνέχισε να αποτρέπει την καταναλωτική βάση χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Το 2023, η εταιρεία ολοκλήρωσε μια συμφωνία με τους δανειστές της για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων και υπέγραψε με την επενδυτική τράπεζα Moelis & Co, στην προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων.