«Πετούν» οι τιμές του πετρελαίου - Τι φοβούνται οι αναλυτές

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για παράδοση Νοεμβρίου σημειώνουν άνοδο κατά 1,56% στα 73,10 δολ. το βαρέλι

«Πετούν» οι τιμές του πετρελαίου - Τι φοβούνται οι αναλυτές
2'

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά, εν μέσω ανησυχιών για πιθανές διακοπές του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή μετά την εντατικοποίηση των επιθέσεων του Ισραήλ κατά της παλαιστιανικής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς και των υποστηριζόμενων από το Ιράν δυνάμεων στην περιοχή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για παράδοση Νοεμβρίου σημειώνουν άνοδο κατά 1,56% στα 73,10 δολ. το βαρέλι. Αυτό το συμβόλαιο λήγει τη Δευτέρα και το πιο ενεργό συμβόλαιο για την παράδοση Δεκεμβρίου ανεβαίνει κατά 1,04 $, ή 1,45%, στα 72,58 $.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate ενισχύονται κατά 93 σεντς, ή 1,36%, στα 69,11 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές αυξήθηκαν επίσης την περασμένη Παρασκευή, αν και σε εβδομαδιαία βάση, το Brent έπεσε περίπου 3% και το WTI μειώθηκε κατά περίπου 5% λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα, παρά τα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν πάρει την ανιούσα, καθώς αυξάνεται το ενδεχόμενο μιας διευρυνόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή να, η οποία θα εμπλέξει άμεσα το Ιράν, βασικό παραγωγό και μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ και των μαχητών Χούθι.

Ενώ οι υπερβολικές προμήθειες αποτελούν βασική ανησυχία για τις αγορές πετρελαίου, οι επενδυτές φοβούνται ευρέως ότι μια σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής θα μπορούσε να επηρεάσει τις προμήθειες από βασικές περιοχές παραγωγής, δήλωσε η Priyanka Sachdeva, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στη Phillip Nova.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή