Έως 20% πιο φθηνό το πετρέλαιο θέρμανσης - Πότε θα γίνει η διάθεσή του

Σε χαμηλό πενταετίας ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου 

Το πετρέλαιο θέρμανσης, που ακόμη χρησιμοποιούν ως βασικό καύσιμο για να θερμάνουν τις κατοικίες τους εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, εκτιμάται ότι θα γεμίσει τις δεξαμενές των καταναλωτών σε τιμές έως 20% χαμηλότερες από πέρυσι.

Αν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό στη φλεγόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής, σε δύο εβδομάδες από σήμερα η τιμή πώλησης ενός λίτρου πετρελαίου θέρμανσης (η διάθεσή του ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου), αναμένεται, σύμφωνα με την Απογευματινή, να κυμανθεί από 1,10 ευρώ έως 1,20 ευρώ.

Πρόκειται δηλαδή για μείωση στην τιμή του τουλάχιστον 20-30 λεπτών/λίτρο σε σύγκριση με το 1,40 ευρώ το 2023 και θα είναι η χαμηλότερη τιμή από το 2019. Αν υποθέσουμε πως ένα νοικοκυριό θα προμηθευτεί από τις 15 Οκτωβρίου έναν τόνο πετρελαίου θέρμανσης για φέτος τον χειμώνα (περίπου 1.200 λίτρα) θα εξοικονομήσει περί τα 360 ευρώ συγκριτικά με πέρυσι, καθώς με τιμή κοντά στα 1,10 - 1,11 ευρώ το λίτρο που εκτιμούν οι έμποροι πως θα βγει φέτος στην αγορά, το κόστος συνολικά θα είναι χαμηλότερο κοντά στα 360 ευρώ.