Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αντίστροφη μέτρηση για το πετρέλαιο θέρμανσης - Πού θα κυμανθούν οι τιμές

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει η διανομή πετρελαίου στη χώρα μας - H Μαρία Ζάγκα πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Αττικής μιλώντας στο Newsbomb.gr στις τιμές της αγοράς καυσίμων
Eurokinissi

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και οι καταναλωτές μπορούν φέτος να αναμένουν χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι η τιμή του πετρελαίου υπολογίζεται να κυμανθεί από 1,10 έως 1,14 ευρώ το λίτρο.

Η φετινή τιμή του πετρελαίου αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερη από την περσινή, που είχε φτάσει το 1,40 ευρώ το λίτρο, προσφέροντας στους καταναλωτές μια μείωση της τάξης των 26 λεπτών ανά λίτρο. Επιπλέον, η επιδότηση στην αντλία δεν προβλέπεται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς.

«Πέρυσι τέτοια εποχή η αμόλυβδη βρισκόταν στα 1,90 ευρώ, ενώ φέτος είναι στα 1,70 ευρώ, επομένως αναμένουμε μια πτώση στην τιμή του πετρελαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζάγκα.

Η Ένωση Βενζινοπωλών διεκδικεί τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για την περίοδο από 15 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου. «Ας το εφαρμόσει πιλοτικά η κυβέρνηση και θα δούμε τα αποτελέσματα. Θα είναι προς όφελος του κλάδου, του κράτους, αλλά και του καταναλωτή, ενώ θα βοηθήσει και στον περιορισμό του παρεμπορίου», πρόσθεσε η πρόεδρος της Ένωσης.

Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Σε δύο εβδομάδες

Εκτιμώμενη τιμή

1,10-1,14 € /λίτρο

Φθηνότερα από πέρυσι

26 λεπτά/λίτρο

Επιδότηση στην αντλία

Δεν θα δοθεί

Βασικό επίδομα

350 €

Σχετικές ειδήσεις